Buďte krásnější s DeníkemChtěla byste změnit svůj vzhled, ale nevíte, jak na to? Nevíte si rady s denním či večerním líčením? Tak právě pro vás máme nyní jedinečnou příležitost!

Soutěžte s regionálním Deníkem o proměnu se zkušenou vizážistkou Michaelou Pospíšilovou. A co proto musíte udělat?

Stačí, když nám na e-mail ondrej.sulik@denik.cz pošlete fotografii svého obličeje a vaše stručné představení s vysvětlením, proč se do proměny hlásíte.

Odborná porota poté z účastnic soutěže vybere výherkyni. Soutěž se řídí pravidly Deníku

Krok za krokem krásnější - První proměna

Nechat se celý den hýčkat kadeřníky a vizážisty je sen, který si nechává zdát snad každá žena. Díky seriálu Krok za krokem krásnější se toto přání splnilo Haně Eliášové, která je jednou z vítězek soutěže.

„Je báječné, že mohu na jeden den vypnout, hodit všechny povinnosti a starosti za hlavu a užít si péči profesionálů. Kadeřnici i vizážistce nechávám volnou ruku. Jen bych byla ráda, kdyby mi zůstaly dlouhé vlasy. Barvu už nechám na kadeřnici," prozrazuje před začátkem proměny Hana Eliášová.

Paní Hana usedá před zrcadlo a kadeřnice Petra Nowaková se pouští do práce.

Vzhledem k tomu, že délka vlasů se moc zkracovat nebude, řeší společně především barvu.

„Máte pěkné, zdravé vlasy, ale chtělo by to trochu oživit. Jste pro, abychom přidaly světlejší melír? Myslím, že byste tak omládla, víc by vám to rozjasnilo obličej," radí kadeřnice Petra Nowaková.

S návrhem není žádný problém, melír je vmžiku namíchaný a kadeřnice ho začíná nanášet na vlasy. Paní Hana se tváří spokojeně a proužky alobalu už pokrývají skoro celý vršek hlavy. Teď už jen nechat vše působit a pokračujeme dál.

Čtenářka Deníku Hana Eliášová před proměnou

Delší vlasy jsou pohodlnější

Když kadeřnice uzná, že melír má tu správnou barvu, je čas na mytí a další drobné úpravy.

„Teď to trošku zkrátíme, ale pořád si budete moci vlasy sepnout," vysvětluje Petra Nowaková a paní Hana je pro.

„Delší vlasy jsou pro mě pohodlnější. Jako maminka od dvojčat jsem pořád v jednom kole. Když třeba uklízím, stačí je sepnout a nikde nepřekáží," vysvětluje Hana Eliášová.

Na podlahu padá právě tolik kadeří, kolik je dovoleno, a účes je hotový. Kadeřnice mění nůžky za fén a kartáč a po chvíli sedí před zrcadlem rozjasněná paní Hana a s bohatou hřívou vlasů a úsměvem od ucha k uchu.

„Je to parádní. Opravdu se mi to líbí. Přesně takto jsem si to představovala," raduje se vítězka soutěže.

Čtenářka Deníku Hana Eliášová v péči kadeřnice Petry Nowakové

Odstín vždy podle dekoltu

První část proměny má Hana Eliášová za sebou a nyní si ji ve svém studiu Face bere do parády vizážistka Michaela Pospíšilová, která jí vytvoří dokonalý make-up, jaký si vítězka soutěže zaslouží.

Aby make-up vydržel co nejdéle a vypadal hladce a přirozeně, nanese vizážistka na obličej nejprve podkladovou bázi a korektorem zakryje drobné barevné nerovnosti.

„Když budete s korektorem pracovat, dbejte na to, abyste ho dobře zapracovala do make-upu," vysvětluje Michaela Pospíšilová.

Poté, co najde vhodný odstín make-upu, radí paní Haně, jak si z kosmetických výrobků nejlépe vybrat.

„Aby obličej vypadal co nejpřirozeněji, volte odstín vždy tak, aby vám ladil k dekoltu. Ideální místo na obličeji, které je k dekoltu nejblíže, je brada," radí vizážistka Michaela Pospíšilová.

Čtenářka Deníku Hana Eliášová v péči vizážistky Michaely Popíšilové

Maximálně spokojená

Pleť má Hana Eliášová už bez sebemenší chybičky a poslední tečkou je správné stínování.

„Pro rozjasňování využijeme krémové korektory o dva až tři odstíny světlejší než podklad. Na stínování je ideální buď tmavší pudr, nebo také tmavší krémové či tuhé korektory," vysvětluje vizážistka a paní Hana bedlivě poslouchá.

Poslední tečkou za proměnou je líčení očí, které díky zvolenému stínování a linkám dovede celou proměnu k dokonalosti.

„Je to úžasné. Jsem maximálně spokojená. Myslím, že i doma to sklidí velký úspěch," pochvaluje si na závěr vítězka proměny seriálu Krok za krokem krásnější Hana Eliášová.

Čtenářka Deníku Hana Eliášová po proměně

Krok za krokem krásnější

Seznamte se s Michaelou Pospíšilovou

Vizážistka Michaela PospíšilováJe mi ctí připravovat nový seriál plný inspirace, nápadů, triků a tipů pro krásu.

Souhlasím s výrokem Coco Chanel: „Není ošklivých žen, jsou jen ženy, které se neumějí udělat krásnými." A to považuji za velkou škodu.

Jmenuji se Michaela Pospíšilová a jsem majitelkou vizážistického studia v Olomouci, které je kombinací nabízených služeb jediné svého druhu ve městě.

Často se setkávám s otázkou, jak jsem se k této práci dostala. Dlouhé roky jsem profesionálně sportovala, líčení a úprava vlasů proto v mém životě nemělo žádné velké zastoupení.

Mé vzdělání se také ubíralo jiným směrem. Získala jsem vysokoškolský titul v oboru marketing na univerzitě ve Spojených státech.

Vždy mě však fascinovalo vše, co se kolem krásy točí. Byla jsem fanynkou klasických teenagerovských filmů, kdy se z ošklivky stane krásná královna plesu.

Proto jsem se nakonec rozhodla, že zkrášlování žen bude ten směr, kterým se chci v životě vydat. Říká se, že máte dělat to, v čem vám druzí říkají, že jste dobrá.

Salon Michaely Pospíšilové

Absolvovala jsem řadu profesionálních kurzů a v dnešní době mé studio s názvem FACE nabízí všechny druhy profesionálního líčení od svatebního přes večerní až po extravagantní.

Věnuji se také česání svatebních, večerních a slavnostních účesů, vedu individuální kurzy osobního líčení, nabízím prodlužování vlasů, kompletní vizážistické poradenství a dnes tolik oblíbené proměny.

Přestože se podílím na líčení přehlídek a foto make-upu pro modelky, stále mě to více táhne k obyčejným ženám.

Největší srdcovkou jsou pro mě svatby a kompletní příprava nevěsty a svatebčanek. Líbí se mi, když se mi žena pod rukama mění.

Největší odměnou je pro mě výraz v jejím obličeji, kdy se cítí krásná a je spokojená sama se sebou. Jsem ráda, že patřím k těm, pro které se vášeň stala prací a naopak.