VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Se zelím nebo šípkovou? Oscarový večer s Jiřím Menzelem nabídne filmové menu

Velké Karlovice - Kanec se zelím nebo šípkovou omáčkou? Známé dilema myslivců z legendárních Slavnostní sněženek režiséra Jiřího Menzela řešili v minulých dnech také kuchaři Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích.

11.1.2017
SDÍLEJ:

Jiří Menzel.Foto: Archiv Resort Valachy

V sobotu 28. ledna 2017 se v hotelové zážitkové restauraci Vyhlídka uskuteční další z degustačních večerů, které do Spa hotelu Lanterna pravidelně lákají milovníky neobvyklých gurmánských zážitků. Tentokrát se bude konat na počest a za osobní účasti Jiřího Menzela, k jeho narozeninám a připomenutí výročí 50 let od premiéry celosvětově nejznámějšího filmu oceněného Oscarem, Ostře sledovaných vlaků.

Kuchaři se rozhodli menu pojmout jako poctu Menzelovým filmům a inspirovali se jejich gastronomií. Slavná kančí kýta v menu nemohla chybět.
„Pokud jde o přílohu ke kančí kýtě, po krátké diskusi, která rozhodně nebyla tak dramatická jako ve Slavnostech sněženek, jsme dali přednost šípkové omáčce," prozradil šéfkuchař Spa hotelu Lanterna Pavel Václavík.

Menu společně s kuchaři sestavil odborník na gastronomii a etiketu stolování ze Slezské univerzity v Opavě Alexandr Burda, jenž bude večerem provázet. Hosté ochutnají také třeba Otíkovu králičí paštiku či antilopu na habešský způsob, nebudou chybět ani piva z Dalešického pivovaru á la Postřižiny a další speciality.

Degustační večer nazvaný Oscarový večer s Jiřím Menzelem se bude konat nejen 28. ledna, ale vypsán je i termín 2. června. Hosté, kteří spojí návštěvu večera s ubytováním, mohou využít zvýhodněnou cenu menu a zároveň spojit gastronomický zážitek s relaxací v hotelovém spa nebo letní přírodě Beskyd.

Kromě Oscarového večera s Jiřím Menzelem chystá Spa hotel Lanterna na nejbližší měsíce další atraktivní akci a to degustační večer s Pavlem Sapíkem, šéfkuchařem Terasy U Zlaté studně. Ten k přípravě menu jako hosta přizval i svého otce, rovněž vyhlášeného šéfkuchaře Jaroslava Sapíka. Neobvyklý duel otce a syna Sapíkových se uskuteční 8. dubna.

Za tři týdny poté, 1. května, bude Spa hotel Lanterna opět hostit degustační večer s etiketou stolování Ladislava Špačka.

Více na www.lanterna.cz

Autor: Redakce

11.1.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Stádo sobů polárních v olomoucké zoo na Svatém Kopečku si užívá v těchto horkých dnech vodní sprchy. Letos se rozrostlo o devět mláďat.
9

Polární soby v zoo chladí sprcha. Stojí na ni frontu

Zdeněk Linhart (vlevo) a Roman Polom
11

Sigmu posílili dva reprezentanti

Kleštěmi na genitálie. Gangu, který vydíral i mučil, výrazně zvedli tresty

Skupině, která se živila loupením a vydíráním podnikatelů z Olomoucka, ve středu vrchní soud výrazně zvýšil tresty.

U teplárny v Olomouci srazilo auto cyklistu

Zraněním skončila nehoda, která se stala ve středu odpoledne u teplárny v Olomouci.

Nadšenci pěstují u in-line stezky v Olomouci "ruční" zeleninu. Zájem je velký

Čerstvý salát, kedlubny, hrášek, zelí nebo kapustu nabízí projekt Ze-Za-Hrátky. Zeleninu pěstovanou s láskou a bez chemie najdete uvnitř okruhu Hejčínských in-line stezek v olomoucké části Řepčín.

Vařit můžete i pod širým nebem

Nemusíte vařit jen v domě. Můžete si pořídit kuchyň, která bude stát pod oblohou, nebo alespoň pod krytým přístřeškem na zahradě. A není to ani tak složité.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies