„Tentokrát jsme zvolili řeckou kuchyni, protože je to jedna z nejvýraznějších světových gastronomií. Přes to vše negativní, co se v Řecku v poslední době děje a co se v médiích propírá je jasné, že řecké  jídlo zůstane významnou součástí evropského kulturního dědictví. Znovu to budou dva večery s kulturním programem a bohatou tabulí ve stylu Sněz co můžeš, tentokrát ve čtvrtek a v pátek 5. a 6. dubna a cena za jednu osobu je 690 korun,“ řekl ředitel hotelu Petr Nešpůrek.

Když se podobná akce na italské téma konala v NH hotelu naposledy, přesáhl počet zájemců kapacitu restaurace a oba dva večery byly beznadějně vyprodány.

„Proto doporučujeme  telefonickou nebo e-mailovou objednávku provést co nejdříve. Tématické večery totiž mají své stálé fanoušky a jejich řady se neustále rozrůstají,“ upozornil F a B manažer hotelu Tomáš Rousek.

Šéfkuchař hotelové restaurace Petr Zuček poodhalil, na co se mohou hosté na začátku dubna těšit.

„Do řecké venkovské kuchyně patří například jehně pečené na rožni, tradiční řecké saláty, tzatziki, tarama, humus nebo tradiční řecká špenátová polévka. Připravíme také gyros s originálním pita chlebem, na výběr bude ze spousty mořských plodů a ryb. A ze salátů doporučuji upnout pozornost na učiněnou řeckou lahůdku – tvoří ji salát z vodního melounu, feta sýru a vlašských ořechů,“ vypočítává Zuček.

Suroviny v prvotřídní kvalitě

Řecko naváže na poslední italsky laděné večery s účastí Čechoitala Emanuela Ridiho známého z pořadu TV Prima.

Ten vařil společně s týmem kuchařů z NH hotelu na konci ledna a na stole se objevilo mnoho opravdových lahůdek, takže návštěvníci označili poslední gastrovečer za nejvíce vydařený v historii hotelu.

„Máme podobnou filozofii.  Moje kuchyně je stejně jako kuchyně v NH hotelu postavena na zásadě, že všechny suroviny musí být v prvotřídní kvalitě a musí mít tu nejlepší chuť. Pak se nemůže stát, že by byl host nespokojen,“ uvedl ke své olomoucké návštěvě Emanuel Ridi.

„Jakmile otevřeme letní restauraci, určitě se necháme inspirovat Ridiho italskou kuchyní, která se svou jednoduchostí a lehkostí k létu výborně hodí,“ doplnil jej šéfkuchař Zuček.