VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Horal zahájí v sobotu grilovací sezónu, naporcuje dva halibuty

S příchodem teplejšího počasí opět startuje sezóna grilování, ze zahrádek i venkovních hospůdek se už zase linou vůně pečeného masa i dalších dobrot. Speciální program k této příležitosti připravuje na sobotu 13. května také hotel Horal ve Velkých Karlovicích.

11.5.2017
SDÍLEJ:

Horal zahajuje grilovací sezonu.Foto: Archiv Resortu Valachy

Zdejší grilovací terasa, vyhlášená mezi turisty díky malebnému okolí s výhledem do údolí a specialitám místních kuchařů, se právě v sobotu slavnostně otevře návštěvníkům a v rámci akce Vítání léta nabídne pestrý program s ochutnávkami.

„V 11 hodin začne ukázka porcování dvou velkých halibutů, čerstvě vylovených z moře, kterou povede Kamil Kneslík z Makra. Naši kuchaři z naporcovaných halibutů následně připraví různé grilované speciality. Připraveny jsou i degustace nových vín ročníku 2016, značkových rumů a zmrzliny, zájemci si mohou vyzkoušet výrobu valašských frgálů s našimi pekařkami nebo využít testovací projížďky na segwaích. Během dne zahraje cimbálová muzika Milana Mlčáka," láká šéf hotelu Horal Marek Bača.

Halibuta ochutnají gurmáni na různý způsob a to jako tatarák nebo na grilu s lilkovým pyré, s koriandrem a chilli papričkou nebo na chřestovém ragú s rajčaty. Pro zpestření kuchaři přidají i grilované kalamáry s bylinkovou nádivkou a tomatovou omáčkou a grilovanou chobotnici s marinovaným chřestem.

Terasa na Horalu bude do konce června otevřena příležitostně podle počasí, o prázdninách bude nabízet grilované speciality pravidelně každý víkend.

Autor: Redakce

11.5.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Most na Velkomoravské ulici v Olomouci je po více než roce kompletně průjezdný. Dělníci dokončili opravu jeho pravé poloviny v neděli večer.
10

Most na Velkomoravské ulici je kompletně průjezdný

Vápenná. Ilustrační foto

Vesnicí roku v Olomouckém kraji je Vápenná, třetí skončily Haňovice

Mr. Steak: Gastronomický boom? Olomouc teď dává zbytku republiky na frak

Mr. Steak. Přezdívka Michaela Solničky hovoří sama za sebe. Prošel kurzem u jednoho z nejpopulárnějších světových kuchařů Jamieho Olivera, dlouhá léta vařil v zahraničí.

AKTUALIZOVÁNO

Olomoucký půlmaraton 2017 - VELKÁ FOTOGALERIE. Najdete se?

Tisíce amatérských i profesionálních běžců zaplnily v sobotu ulice Olomouce. Osmý ročník Olomouckého půlmaratonu si nenechalo ujít 6 200 závodníků z devětačtyřiceti zemí, dalších 3 600 závodníků odstartovalo v nesoutěžním rodinném běhu.

Pevnůstku zaplnil Italský den: dobroty i zábava pro celou rodinu

Areál Korunní pevnůstky v Olomouci se v neděli proměnil v Itálii. Zábavu tu našly děti i dospělí.

VIDEO: Staré pionýry i babety závodily na Fichtlfestu v Horce

Historické motocykly Jawa Pionýr, Babeta a moped Stadion se v sobotu proháněly ulicemi Horky nad Moravou na Olomoucku. První závod čtvrtého ročníku Fichtlfestu odstartoval ve 13 hodin.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies