Její svatební dorty se za léta staly nedílnou součástí nazdobených slavnostních stolů.
Důvodem, proč cukrářku Jarmilu Jonákovou představujeme, je, že chceme společně s Velkopopovickým Kozlem a čtenáři Deníku najít nejšikovnějšího fachmana olomouckého regionu, kterého pak Kozel odmění za poctivou práci a jeho řemeslný kumšt.
Jarmila Jonáková pracovala jako ekonomka ve strojírenství. Pak se však přihlásily geny, kterým neodolala.
Její rodina se totiž cukrařině a pekařině věnuje už od 18. století.
„Rozhodla jsem se, že se k řemeslu vrátím. Založila jsem firmu, která funguje už dvacet let,“ popsala Jonáková.
Na voňavém a sladkém řemeslu ji nejvíce baví, že může neustále vymýšlet a tvořit něco nového.
Její umění navíc už několikrát ocenili odborníci nejen v tuzemsku, ale i v zahraničí.
Její specialitou jsou náročně zdobené svatební dorty, pro které si mnohdy lidé jezdí až z druhého konce republiky.
Ráda lidem nabízí také trvanlivé čajové pečivo. „Pro něj si lidé také chodí pravidelně,“ podotkla Jonáková.
„Největší odměnou jsou pro mě spokojení zákazníci, kteří se stále vracejí a dále mě doporučují,“ žena.
Cukrářky Jarmily Jonákové jsem se zeptala na tajemství jejího úspěchu. Prozraďte nám, co podle vás děláte lépe než ostatní a kvůli čemu se vaši zákazníci stále vracejí?
„Cukroví máme kvalitní. Vyrábíme ho jen z dobrých surovin. Bez chemie. Používáme máslo. Nic nešidíme. A to zákazníci ocení a pak se za kvalitou vrací,“ vysvětlila Jonáková.
Na co se nejvíce těšíte po dni plném práce?
,,Po náročném dni v práci si nejlépe odpočinu plaváním. Dříve jsem se věnovala více sportům. Měla jsem vážný úraz, takže nyní mi zbylo jen plavání, které na mě působí jako rehabilitace. Jezdila jsem ale i na kole. Teď si však odpočinku moc neužiji. Až po sezoně,“ doplnila. (luc)