„Bratislava určitě chtěla hrát, nesnažila se zdržovat, chtěli kombinovat a dát góly. To mohlo potěšit i diváky. Na začátku jsme nedali nějaké šance, gólmanka nás potrápila," hodnotil úvod dalšího interligového klání Jan Bělka, kouč Olomouce. Bratislava držela s Hanačkami krok v úvodní čtvrthodině, Zora ale další osmiminutovku hry ovládla v poměru 7:1 a šla do trháku.

Do druhé půle vstupovaly domácí hráčky s šestigólovým náskokem.

„Ve druhém poločase jsme zlepšili střelbu a měli jsme i zlepšenou obranu. Díky přechodu do rychlého útoku jsme utkání rozhodli," pravil olomoucký kouč.

Po přestávce výsledkový rozdíl mezi oběma celky vytrvale rostl, patnáct minut před koncem přerušil zápas smolný pád a úraz Andrey Šarišské, kterou na nosítkách odvezli záchranáři.

„Bylo to nečekané, doufáme, že to nebude nic vážného. Házená je tvrdý sport, zápas to ale nijak neovlivnilo. Už bylo rozhodnuto. Stává se to. Je třeba konstatovat, že to nebyl úmyslný faul, bylo to v rámci souboje a nejde to nikomu vyčítat," prohlásil hostující trenér Peter Hložek a dodal: „Byl tam mladý doktor ze záchranky a další lékařka a říkali, že ty základní věci by měly být v pořádku. Takže až tak vážné by to být nemělo, byla v šoku z bolesti," podotkl kouč ŠKP.

Klubový facebook večer po utkání informoval o tom, že Šarišská odcestovala s týmem po ošetření zpět na Slovensko.

Hostující lodivod se mohl ještě vrátit k samotnému duelu, jenž se po přerušení dohrával až ke konečnému výsledku 38:20.

„Odehráli jsme statečný zápas, obrana už trošku funguje. Brankářka v prvním poločase také dobře zachytala, takže jsme se našimi zbraněmi dostali v prvním poločase k celkem slušnému stavu. Ale pak se projevila zkušenost i kvalita hráček. Olomouc zaslouženě vyhrála," uznal bratislavský trenér Hložek.

Pro Olomouc znamenal sobotní zápas druhou výhru ze šesti duelů interligové sezony. Úvod házenkářského roku však Zoru postavil před nelehké protivníky.

„Hráli jsme s těžkými soupeři, kteří jsou na špici a patří mezi favority. Spíš byl za očekáváním zápas ve Zlíně, kde jsme chtěli urvat nějaký bod, což se nám nepodařilo. Tam jsme možná mínus dva body. Chtěli jsme třeba doma překvapit Slavii, ale nezadařilo se. Jsme teprve na začátku a zatím si myslím, že se nic neděje," poznamenal Bělka.

Jeho družstvo se v důležitém zápase se Zlínem trápilo zejména v ofenzivě.

„Dali jsme jen sedmnáct gólů a to je málo," vrátil se k předchozímu duelu Bělka. „Víc jsme se zaměřili na střelbu, ale ještě to není ono. Proti Bratislavě jsme nedali několik šancí, které by se měly proměňovat," upozornil trenér olomouckých házenkářek.

V dalším kole nečeká Olomouc nic jednoduchého, jasné vítězství proti Bratislavě by mohlo podle Bělky týmu pomoct při výjezdu na půdu druhého celku interligy.

„Tímto zápasem se můžeme chytit a kvalita půjde nahoru a třeba uspějeme i v Šaľe, se kterou jsme hráli v přípravě vyrovnané zápasy. Možná odtud dovezeme nějaký bod," řekl Jan Bělka.

DHK Zora Olomouc – ŠKP Bratislava 38:20 (15:9)

Nejvíce branek: Hurychová 7/5, Salčáková 6, Trumpešová 4, Kubáčková 4/1, – Némethová 7/4, Valovičová 5/2, Bahorecová 3, Trúnková 3.

Rozhodčí: Šlezinger, Špunar. Sedmimetrové hody: 7/6 – 6/6. Vyloučení: 2:4. Diváci: 200.