Po prvním zápase série hrané na dvé výhry však lze soudit, že Hanačky jsou s největší pravděpodobností odsouzeny k souboji o bronz.

„Rozdíl kvality tam je. I když to bylo o deset branek, tak to byl celkem hezký zápas, ale mrzí mě, že holky vydržely hrát podle stanovené taktiky prvních osm minut, ale pak jakoby to některé hráčky zabalily," komentoval trenér Zory Jan Bělka.

Semifinále play-off s Mostem mělo být pro hráčky Zory svátkem, jenže podle toho to bohužel na palubovce vůbec nevypadalo. Hanačky po třech minutách vedly 3:0, jenže to bylo z jejich strany vše.

Pak už na palubovce kralovalo jediné družstvo, to hostující, které na Hané předvedlo smrtící protiútoky.

Poločas hráčky Zory prohrály o deset branek (9:19) a o osudu prvního semifinále bylo rozhodnuto.

„Některé hráčky asi nechápou, že se hraje play-off a že na hřišti musejí nechat všechno. Na tréninku bude muset být nějaká domluva," konstatoval kouč Bělka.

„Tři roky tady netrénujeme jenom pro to, aby potom chodily po hřišti, místo toho, aby ukázaly srdíčko a bojovaly. Ten přístup některých z nich mě hodně mrzí," prohlásil olomoucký trenér.

Ve druhém poločase jeho tým dokázal uhrát s Mostem remízu, jenže to už Černí andělé ukolébaní desetigólovým vedením hráli na půl plynu.

„Prostřídali jsme a přišlo polevení v koncentraci a nasazení. Hráli jsme už jenom takovou údržbu a s tím samozřejmě nejsem spokojený," prohlásil mostecký trenér Ľuboš Hudák.

„Ve druhém poločase jsme už začali dodržovat taktiku z hlediska útoku a už to nějak vypadalo," řekl domácí trenér, který bude u svých svěřenek v dalších zápasech požadovat větší nasazení.

„Myslím, že takové nasazení, co některé hráčky předvedly, nepřísluší play-off a boji o medaile. To pak absolutně nemáme nárok a nemůžeme si myslet, že bychom mohli někde překvapit," doplnil kouč Jan Bělka.

Most si může vybojovat finále příští pátek, kdy se na jeho palubovce bude hrát semifinále číslo dvě.

DHK Zora Olomouc – DHK Baník Most 21:31 (9:19)

Rozhodčí: Hanák, Pavlíček. 7m hody: 2/1 – 2/1. Vyloučení: 1 – 2. Diváků: 252. Stav série: 0:1.

Olomouc: Rašková, Dederlová, Derzsiová – Růžičková 2, Jansová 1, Hvostaľová 1, Berová 1, M. Salčáková 1, V. Fryčáková, Dostálová 3, Severová 3, Kubáčková 3, Salašová 1, Kalová, K. Salčáková 4/1, Gebre Selassie 1. Trenér: Jan Bělka.

Most: Müllnerová, Bezpalcová – Matoušková 3, Dvořáková 1/1, Ryšánková 1, Vítková 5, Jeřábková 3, Janoušková 4, Weisenbilderová 1, Szarková 4, Súkenníková 6, Růčková 1, Zachová 2. Trenér: Ľuboš Hudák.