Zážitkem plným pohody by mělo být dnešní utkání olomouckých házenkářek. Týden starou výhrou ve Veselí si totiž téměř na sto procent zajistily třetí příčku, teď už jim zbývá jen nezaváhat s beznadějně poslední Nitrou.

K udržení interligového bronzu bez ohledu na výsledek Bratislavy na Slavii jim bude stačit i bod. Nelze ale čekat, že by Nitra měla být prvním týmem, který by vzal Dámám domácí neporazitelnost.

„Určitě to nebude formalita,“ odmítá snižovat význam utkání trenér DHK Lubomír Krejčíř, ale druhým dechem dodává: „Na druhou stranu devět měsíců neběháme proto, abychom v posledním utkání s posledním týmem něco zanedbali. Do utkání jdeme samozřejmě s tím, že chceme vyhrát.“

I když základní část ještě neskončila, play-off už ťuká na dveře. Nasazení olomouckých házenkářek by to ale nemělo ovlivnit.

„Šetřit se určitě nebudeme, do play-off je potřeba jít v plném rytmu. Určitě jsme ale měli v plánu dát více prostoru hráčkám, které normálně tolik nehrají. Bohužel brankářka Kozáková má studijní povinnosti a Kristýna Salčáková má těžký výron kotníku. K nominaci tedy budeme mít přesně čtrnáct hráček,“ přiznává trenér Krejčíř.

V podzimním utkání obou týmů padlo těžko uvěřitelných pětasedmdesát branek, když jen Dámy jich vstřelily čtyřiačtyřicet. Může tato hranice v domácím prostředí padnout?

„To asi ne. Tehdy to bylo skoro šílené utkání, kdy ani jeden z týmů nebránil,“ vzpomíná domácí kouč a dodává: „A vzhledem k tomu, že jsme se v posledních týdnech intenzivně věnovali obranné činnosti, tak by asi nebylo dobré, kdyby se nám hned rozpadla. Na druhou stranu, pokud má Nitra nějakou přednost, tak je to v útočné hře.“

Začátek zápasu byl kvůli souboji fotbalové Sigmy s Plzní posunut na 14.30.