Manažer českých reprezentací Karel Nocar, který exkluzivně pro Deník komentuje házenkářské dění, označil 
i s ohledem na ženskou kvalifikaci za zajímavé utkání interligy duel desáté Zory Olomouc a třetího Veselí nad Moravou. „Hanačky si v posledních dvou kolech zvedly výhrami sebevědomí. A Veselské panenky? Ty jsou zřejmě nejen pro mě milým překvapením téhle sezony," míní bývalý reprezentační kapitán Nocar.

„Bude to i zajímavý souboj na trenérských lavičkách," upozornil. „Na straně domácích Jan Bělka, současný asistent trenéra ženské reprezentace, který je známý zapojováním nových tréninkových prvků a třeba i spoluprací se sportovním psychologem, a na straně Veselí bývalý zkušený hráč Luboš Hudák, který hrál na olympiádě v Barceloně."

Ano, diváci se v hale Zory mají skutečně na co těšit.

Hostující házenkářky vstoupí do zápasu v roli mírných papírových favoritek. Hanačky se jich však nechtějí zaleknout a poslední utkání kalendářního roku 2014 chtějí zvládnout.

„Je to těžký soupeř, ale pokud zopakujeme výkon z Partizánského nebo z druhého poločasu s Prešovem, tak můžeme uspět," věří trenér Jan Bělka.

Tomu se už na lavičce Zory dýchá podstatně lépe. Po trápení v úvodu sezony se jeho svěřenky začínají zvedat. Právě v minulém kole přivezly ze Slovenska cenné vítězství 30:20. „Já doufám, že výkonnost ještě půjde nahoru. S Prešovem i Partizánským hráčky ukázaly enormní nasazení, takže věřím, že ty špatné výkony už máme za sebou," konstatoval Jan Bělka.

Veselí v letošní sezoně prohrálo pouze jednou a po zásluze se drží na třetím místě tabulky. „Určitě není náhoda, že mají dvanáct bodů. Je to mladé běhavé družstvo, které má herní kvalitu," řekl na adresu soupeře trenér Jan Bělka.

Pikantní utkání v pátek od 18 hodin čeká hlavně na domácí házenkářky Romanu Chrenkovou, Kristýnu Salčákovou 
a Katarínu Hvostáľovou. Tyto hráčky se postaví proti bývalému klubu. (mm, spo)