„Zklamaní rozhodně jsme," přiznal trenér Skokanů Václav Voják.

Zimní příprava se jeho týmu vydařila a od toho se taky odvíjel vstup do sezony. „Dokázali jsme vyhrávat i těsné zápasy. Začátek byl velice dobrý, ale výkonnost bohužel klesala a klesala," konstatoval kouč.

Léto Skokany v dobrém rozmaru nezastihlo už vůbec. Základní část extraligy olomoucký tým zakončil porážkami. Hlavně ta poslední od Techniky v poměru 0:29 byla poměrně bolestivá.

„Poslední tři hrací víkendy jsme prohráli všechny zápasy. Hlavně prohry s Tempem a Technikou mě hodně mrzely. V zápasech s Technikou to byl pro soupeře pálkařský trénink," upozornil Václav Voják na absenci elitních olomouckých nadhazovačů Lukáše Veselého a Jiřího Šimka.

Problémem Skokanů bylo i pracovní vytížení hlavních opor. „Hráči mají svá civilní zaměstnání. Dva pracují v Praze, dva v Brně a jeden v Zábřehu, což není ideální ohledně tréninků. Jedná se přitom o klíčové postavy týmu. Naši mladí hráči navíc ještě nejsou natolik vyzrálí," hodnotil Václav Voják.

Klíčovým faktorem byl i předčasný návrat do zámoří největší zahraniční posily Roberta Stevense.

„Bobby byl exkluzivním hráčem a taky duchem týmu. Jeho odchod se na nás podepsal, ale on pro něj měl závažné důvody. Stal se head coachem na univerzitě v Chicagu," prozradil Václav Voják.

Jeho tým bude místo play-off čekat série s brněnskými Hrochy. Úspěšnější z dvojice nejhorších týmů extraligy se vyhne baráži.

„Máme tři týdny na přípravu. Série s Hrochy na tři vítězné zápasy je pro nás důležitá, abychom nešli do baráže," vyhlíží olomoucký kouč rozhodující zápasy sezony.

Jeho svěřenci mají nyní pár dní odpočinku, po kterém se vrhnou zpět do přípravy. „Je potřeba, aby si hráči odpočinuli, protože toho bylo moc a navíc nálada teď na konci nebyla nejlepší. Pak věřím, že se do toho dostaneme a budeme na sérii s Hrochy připraveni," dodal Václav Voják.

První a druhé utkání Skokani odehrají 29. a 30. srpna v Brně. O týden později se série přesune do Olomouce. Případný rozhodující pátý zápas by se hrál 12. září na půdě Hrochů.

Konečná tabulka základní části

Tabulka