Ostravský tým bude obhajovat bronzové medaile proti KP Brno. Finále na čtyři vítězství i série o 3. místo na dvě výhry začnou 29. dubna v Prostějově a Ostravě.

„Holky dnes bojovaly jako lvice, ale bohužel se to nepovedlo. Rozhodly malé chyby v setech, které nás v rozhodujících chvílích srazily,“ litoval domácí kouč Zdeněk Pommer, že semifinále nepokračovalo ještě v sobotu na Hané.

Jeho svěřenkyně vedly ve 4. sadě 20:15, ale do zkráceného tie-breaku čtvrtý duel nedotáhly.

Olomoucké volejbalistky
Olomoučanky spláchly Ostravu a jsou krok od finále

„Soupeřky nás zatlačily servisem a my jsme byli nedůrazní v razanci útoků,“ dodal Pommer.

„Holky chtěly mít volno, tak se na zápas zkoncentrovaly,“ žertoval Jiří Teplý, trenér Olomouce.

„Ale bylo to těžké, Ostrava hrála výborně. My jsme byli nervózní hlavně v těch okamžicích, kdy už to vypadalo, že bychom mohli vyhrát. Začali jsme hrát opatrně a to na soupeře neplatilo,“ vrátil se k dramatickému průběhu utkání Teplý.

„Ostrava pořád hrála s nasazením, ale v koncovce čtvrtého setu nás semkla velká touha po vítězství a to asi rozhodlo, že jsme ji uhráli jako mančaft,“ radoval se Teplý z postupu.

Extraliga volejbalistek – čtvrtý zápas semifinále play-off:

TJ Ostrava – UP Olomouc 1:3 (22, -15, -21, -22)

Rozhodčí: Kovář a Krtička, čas: 115 min. Konečný stav série: 1:3.
Ostrava: Toufarová 12, P. Kojdová 17, Nachmilnerová 9, Valková 2, Zedníková 12, Zemanová 12, libero Červenková – Součková, Čuboňová 1, Faltínová 1, Diatková. Trenér: Zdeněk Pommer.
Olomouc: Dudová 9, Dedíková 3, Sajdová 18, Napolitano Šenková 18, Michalíková 11, Strušková 7, libero Sain – Košická 6, Čutuk. Trenér: Jiří Teplý.