„Je to otevřená záležitost. Máme mírnou výhodu v domácím prostředí," řekl brněnský trenér Stanislav Václavík.

„Dnešní výkon se mi vůbec nelíbil," vystihl úterní utkání, které se vyvíjelo jako na houpačce, olomoucký kouč Jiří Teplý.

I když se hrál tie-break, vyrovnaný byl jen první set. Rozhodovalo se až v koncovce. Za stavu 23:23 následující dvě výměny uhrál hostující tým a ujal se vedení.

Jenže ve druhé sadě brněnské volejbalistky přestaly hrát. Vysokoškolačky hned v úvodu vedly 6:0 a soupeři nakonec dovolily uhrát jen jedenáct míčů. Podobně se vyvíjel i třetí set. Olomoucké hráčky vedly 22:14. Pro změnu ale polevily Hanačky a vrátily soupeře do hry. „Nejsem spokojen s koncovkou setu. Vůbec jsme nespolupracovali a nekoncentrovali se," zlobil se Teplý. Olomoucké volejbalistky sice třetí set vyhrály 25:21, ale na koni byli hosté.

To se projevilo v následujícím dějství, v němž vysokoškolačky uhrály jen čtrnáct míčů. „Náhradnice se chytly a dotáhly zápas do pátého setu," pochvaloval si Václavík.

Jenže v tie-breaku bylo zase všechno jinak. Olomoucké volejbalistky již vedly 12:7. Brno se dotáhlo na 12:10, pak se ale povedla ulívka Tinklové, Košická zaznamenala přímý bod z podání a bylo rozhodnuto. „Zápas se vyvíjel jak na houpačce," poznamenal Václavík.

Olomoucké volejbalistky pokračují v nabitém programu. Nejprve ve čtvrtek hostí Frýdek-Místek a v sobotu Olymp Praha, týmy z popředí tabulky. Zvládnou hráčky tuto fyzickou zátěž? „Zápasy potřebujeme zvládnout spíš po psychické stránce. Není to soupeřem, ale námi, že se utkání tak dramatizují," přiznal Teplý.

Během včerejšího zápasu byla navíc ošetřována nahrávačka Veronika Tinklová. „Má něco s prstem. Doufám, že bude v pořádku," věří Teplý.

SK UP OLOMOUC – KP BRNO 3:2 (-23, 11, 21, –14, 11)

SK UP Olomouc: Vančurová, Nachmilnerová, Rutarová, Tinklová, Košická, Kojdová, libero Maléřová. Střídaly: Silva, Uhrová, Honková.

KP Brno: Michalíková, Onderková, Vyklická, Součková, Staňková, Marešová, libero Zoulová. Střídaly: Menšíková, Toufarová, Nálezková, Šnellyová.