Jako první do bojů zasáhlo mladší žactvo, které startovalo již v pátek v dělených závodech párových osem. Dařilo se olomouckým nejmladším Daniele Manové a Markétě Holčákové, které zvítězily v posádce společně se závodníky Pardubic.

Na tento úspěch navázali dvěma vítězstvími v sobotu veteráni. Nejprve ženy veteránky Pavlína Žižková, Vendula Večeřová a Blanka Vařeková zvítězily v posádce společenství moravských oddílů. Pozadu pak nezůstali ani muži veteráni Radek Vyhnálek, Marek Vraštil, Radim Hlavica, Karel Nevřala, Ladislav Řoutil, Milan Revay, Zdeněk Baleka, Edvard Kožušník a kormidelnice Kateřina Chmelová, kteří přidali zlato v kategorii E.

V neděli pokračoval program finálovými jízdami, do kterých se veslaři probojovávali přes sobotní systém rozjížděk, opravných jízd a semifinále. Nejlepšího výsledku dosáhly dorostenky Emma Benýšková, Lucie Truhlářová, Sára Ševčíková, Markéta Zbořilová, Karolína Brázdová, Tereza Michalčíková a kormidelnice Kateřina Domesová, které, doplněné o pardubickou Štěpánkovou a jindřichohradeckou Mátlovou, nedaly soupeřkám šanci a braly vítězství.

Velmi úspěšný byl také Eduard Bezděk, který letos startoval poprvé v hlavní kategorii mužů. V tomto prestižním závodě dovedl svoji posádku do cíle na druhém místě, pouhé dvě vteřiny za favorizovanou lodí Dukly Praha. Za zmínku pak stojí také výkon olomouckých žen Žižkové a Večeřové, které startovaly společně s juniorkami Veronikou Chrbjátovou, Annou Hlaváčovou, Adélou Truhlářovou, Michaelou Kodrlovou, Martinou Bednářovou, Adélou Zdráhalovou a kormidelnicí Domesovou. Děvčata se dokázala probojovat do hlavního závodu jako jediná čistě oddílová posádka a v nabité konkurenci uhájila čtvrté místo.

Mláďata ve výběhu vlků Hudsonových v olomoucké zoo
Olomoucká zoo chystá unikát: vláček mezi vlky