„Určitě tam nějaká menší herní krize je, ale já věřím, že se z toho oklepeme vyhraným domácím zápasem s Brnem a začneme naopak sérii výher," prohlásil olomoucký kapitán Jakub Sedlák.

Po solidním vstupu do sezony, kdy svěřenci trenéra Michala Pekárka dokázali vyhrát i na půdě jejich pátečního soupeře, přišel útlum. Basketbal Olomouc dokázal porazit jen Šlapanice a od té doby padl v Šumperku, doma s Ostravou a naposledy na palubovce Opavy B. Hanáci tak ve východní skupině první ligy figurují na pátém místě tabulky.

„Zápasy v Šumperku a doma s Ostravou jsme měli vyhrát. V Opavě jsou zápasy vždy těžké. Samozřejmě by se nám dýchalo o poznání lépe, kdybychom ty dva zápasy zvládli, ale realita je jiná. Jistě máme na první čtyřku v tabulce a já i všichni kluci se o ni ze všech sil popereme," slibuje pivot olomouckých basketbalistů.

Jakub Sedlák je od letošní sezony již stálým hráčem olomouckého klubu a ve většině utkání patřil mezi hlavní střelecké lídry. Navíc se i zhostil role kapitána.

„Byl jsem spoluhráči před sezonou zvolen a snažím se být takový prostředník mezi hráči a trenérem Pekárkem. Na tréninku se snažím hráče povzbuzovat, ale nebojím se na ně i zvýšit hlas, pokud to je nutné. S trenérem potom řešíme herní věci, případně i taktiku na soupeře," popisuje Jakub Sedlák svoji úlohu v týmu.

Jako klíč k úspěchu v pátečním zápase vidí kolektivní výkon.

„Brno je mladý tým, který bude hrát rychlý basketbal. My musíme hrát naši hru, a pokud předvedeme týmový výkon a taktiku, kterou umíme, jistě na konci zápasu budeme odcházet spokojeni," věří Jakub Sedlák, který má zkušenosti i z nejvyšší české soutěže NBL.

V letošní sezoně se basketbalisté Olomouce mohou v domácí hale v areálu Gymnázia Čajkovského spolehnout na výraznou podporu fanoušků. „I my hráči si všímáme, že na basket chodí více fanoušků, a moc jim za to děkujeme. Jejich podpora nám dává ještě více energie. Jen ať, i když se týmu třeba nedaří, nás chodí povzbuzovat pořád. Všichni děláme vše pro to, aby se fanouškům zápas líbil," dodává Jakub Sedlák.

Prvoligový souboj mezi týmy Basketbal Olomouc a JBC MMCITÉ Brno je na programu v pátek od 19.45 na palubovce Čajkarény.