Jezdilo se i v nepříznivém počasí, občas s nutnou přestávkou, aby mohly tratě po dešťové přeháňce vyschnout. Disciplíny byly dvě: No chain Dual Slalom a Dirt OL-Jam. „Dirt jam jsou různé skoky, salta dopředu, dozadu, otočky o tři sta šedesát stupňů, otáčení řidítky a další krkolomné akrobatické triky ve vzduchu," přiblížil pořadatel Kamil Tatarkovič.

Jízda na kolech bez řetězů je poměrně raritní, příliš závodů se takto nejezdí. „Máme tu udělanou dual slalomovou dráhu plnou boulí a klopených zatáček, krásně se na ní dá zrychlovat daleko víc bez šlapání jenom správným pohupováním, proto jsme se rozhodli jít touhle cestou. Je to možná jediný takový závod za rok," komentoval organizátor netradiční kategorii.

Na olomouckém letišti si v sobotu před polednem dali sraz motorkáři, aby zahájili sezonu společnou vyjížďkou po okolí.
VIDEO: Motorkáři v Olomouci zahájili sezonu. V dešti a zimě

Bikepark v Nemilanech dostavěný na podzim 2015 má za sebou první rok provozu. Podobnou soutěž hostil i loni, jen v komornější podobě se zhruba polovičním počtem účastníků. „Teď je to asi poprvé větší věc. Akorát moc nedopadlo počasí. Celkově se tu ale určitě dají dělat větší závody, protože vždycky přijedou kluci z celé Moravy, někdy i z Čech. Počasí udělalo svoje," sledoval podmračenou oblohu pořadatel.

I tak měla ale sobota na startovní listině dvě reprezentantky v bikrosu se zkušeností z olympiády, nebo jezdce na bikrosovém kole, který skončil bronzový na mistrovství republiky ve sjezdu.

Kolem parku postupně roste komunita bikerů. Od května spolu budou každý týden organizovaně trénovat. „Areál je veřejně a bezplatně přístupný, dá se tady jezdit každý den. Každý může přijít si vyzkoušet ježdění pod dohledem. Není problém kdykoli přijít a přidat se k partě, která tu bývá pravidelně. Mimo to pořádáme na Svatém Kopečku společné vyjížďky," dodal Tatarkovič.

Nové Sady (ve žlutém) porazily Petrovice 2:1
Štěstí až do konce. Nové Sady těsně uhájily domácí výhru