Lubomír Krejčíř, který Litovel před třemi lety zachránil v první lize a následně s Tatranem postoupil do extraligy, chtěl dle svých slov dát družstvu nový impuls a také si odpočinout, protože v osobním i profesním životě cítil dlouhodobou přetíženost.

„Trenérův návrh jsme v aktuální situaci, kdy je prvořadným cílem uspět v play-out a udržet extraligu, přijali a zároveň jsme mu velmi poděkovali za dosavadní působení v našem klubu," vysvětlil na klubovém webu předseda oddílu David Číhal.

O potřebě impulsu pro tým uvažovali delší dobu také hráči.

„Chtělo by to nějaký impuls, ale nevíme jaký. Dlouho vymýšlíme, jakou změnu bychom udělali. Nevím," řekl zklamaně po nevydařeném zápase s Karvinou Jan Zbránek, křídlo Litovle.

Z Karviné přichází mistr republiky

Z klubu však Lubomír Krejčíř nadobro neodchází, změnit by se měla akorát jeho funkce.

„Trenérovi jsme nabídli v nejbližší budoucnosti další spolupráci v přípravě mládeže nebo na pozici šéftrenéra klubu, jehož absence je momentálně citelná. Musíme zvýšit úroveň všech našich družstev od miniházené po muže, abychom v budoucnu v extralize zakotvili napevno," dodal Číhal.

Na místo Krejčíře přichází Jaroslav Hudeček, který s Karvinou získal v roce 2009 mistrovský titul.

„S vedením klubu ještě dolaďujeme detaily, ale ve středu už bych měl být představen mužstvu," potvrdil úspěšný trenér svůj přesun do Litovle.

Hudeček by měl na Hané působit do konce této sezony a pak se má vrátit do Karviné, kde pravděpodobně převezme místo Petra Laclavika u mladšího dorostu.

MICHAL KVASNICA, OLDŘICH HORÁK