„Blbě jsem došlápl, podlomila se mi noha a praskly mi vazy v kotníku. Je to věc, která mě hrozně mrzí. Vypadá to, že na mistrovství světa startovat nebudu. Byl bych rád, kdyby se to uzdravilo, ale vypadá to, že asi ne,“ řekl olympijský vítěz z Ria rozmrzele.

Krpálek se zranil v pondělí hned na prvním tréninku. Definitivní rozhodnutí by mělo padnout v příštím týdnu, kdy judista navštíví vyhlášeného fyzioterapeuta Pavla Koláře.

„Zatím mi tam dávali tři druhy injekcí a vytahovali krev. Uvidíme v pondělí, až mi sundají sádru, jak na tom ta noha bude a co bude potřeba s ní dělat,“ prozradil Lukáš Krpálek.

Na Hranice však přes nepříjemnou událost nebude vzpomínat ve zlém. Město, kde je judo společně s házenou sportem číslo jedna, vždy patřilo mezi jeho oblíbená místa.

„Zranit se v prvním tréninku, to moc nepotěší. Nicméně soustředění v Hranicích mám hrozně rád. Je to na hezkém místě v hezkém městě. V loňských letech jsme se třeba jezdili po tréninku koupat do lomu. Přístup všech lidí kolem je tady super. Můžu říct, že sem určitě přijedu i v následujících letech,“ pousmál se šestadvacetiletý vzor nejen mladých judistů.

Právě ti tak alespoň ve dvoraně hranického zámku mohli obdivovat svou hvězdu během autogramiády, na které nechyběl ani šéftrenér reprezentace Petr Lacina či mistr Evropy do 23 let David Klammert. 

V Hranicích budou měřit rychlost nové radary
Nohu z plynu! V Hranicích budou měřit nové radary