„Nemůžu to hodnotit kladně. V takové sestavě, v jaké Brno přijelo, jsme měli jednoznačně zvítězit. Tři čtvrtiny zápasu jsme se trápili, a když jsme se soupeři utrhli, tak zmizela naše disciplína," posteskl si domácí trenér Jaroslav Hudeček.

Litovelský celek nezačal zápas ideálně a od úvodu musel dotahovat mírnou třígólovou ztrátu. To se podařilo do 21. minuty, kdy na tabuli svítil stav 8:8.

Začala přetahovaná o každou trefu a do druhého poločasu nastupovali hráči Tatranu s nejtěšnějším jednobrankovým mankem.

„První půle byla z taktického pohledu ještě dobrá. Ve druhé půli ale už došlo k nějakým výpadkům. Věcí tam byla celá řada," varoval zkušený Hudeček.

Úvodních deset minut druhé půle však přineslo pro domácí barvy velmi příznivý vývoj utkání. V brance Litovle se dařilo Prauzkovi a po krátkém úspěšném úseku najednou Hanáci vybojovali vedení 20:16.

Brňané ale brzy našli odpověď. Během necelých deseti minut bylo vyrovnáno a blížilo se drama.

„Dostávali jsme jednoduché góly z prostředku z proskoků. Snažili jsme se zahustit střed pole a nechávali jsme dohrávat křídla. Ke konci několik balónů šlo do křídel těžkých, nebo je soupeř ztratil," prozradil taktickou změnu za nepříznivého stavu Pavel Čejka z KP Brno.

Někteří musí zapracovat na disciplíně

V 55. minutě Litovelští drželi nadějný stav 27:25, jenže třikrát jejich útočná snaha kvůli nepřesnosti ztroskotala a ve vedení byli naopak házenkáři z Králova Pole.

Michal Dědek dokázal srovnat na 27:28 a Hanáci měli ještě příležitost strhnout výsledek na svou stranu. Varianta přes křídlo však nevyšla, třicet sekund před koncem šli do útoku hosté.

Naštěstí pro litovelský tým se však už skóre neměnilo. Hanáci sice naprázdno z vyrovnaného duelu nevyšli, přesto měli ke spokojenosti daleko. Naopak brněnský trenér Pavel Čejka se po utkání zlobit nemusel.

„Remíza je podle mě spravedlivá. V prvním poločase jsme byli ve vedení my, ve druhém poločase nám Litovel utekla až na čtyři góly a už to s námi vypadalo na pováženou. Ale dostali jsme se do kontaktu a pak už se to přelévalo ze strany na stranu," glosoval kouč hostů a doplnil: „S bodem jsme maximálně spokojení, přijeli jsme ve značně okleštěné sestavě bez mnoha zkušených hráčů. Udrželi jsme Litovel pod sebou, což je důležité pro výchozí pozici v play-out."

To Jaroslav Hudeček hledal pozitivní slova i přes bodový zisk jen těžko.

„Jednoznačně nespokojenost. Netvrdím, že s celým týmem. Nasazení a bojovnost tam byla, ale některé individuality budou muset zapracovat na disciplíně a dodržování taktických pokynů," konstatoval kouč Litovle.

Tatran Litovel – Handball KP Brno 28:28 (13:14)

Nejvíce branek: Konšel 9/3, Zbránek 3/2, Pernička 3 – Koubek 7, Musil 5, Stein 5/2. Rozhodčí: Hanák, Pavlíček. Sedmimetrové hody: 6/5 – 3/2. Vyloučení: 1:3. Diváci: 412.