V nepříliš pohledném a atraktivním utkání měly zpočátku navrch mladé talentované Brňanky, které vedly v úvodním setu až o čtyři body, ale hosté pak šňůrou pěti vítězných míčů skóre otočili a druhým proměněným setbolem vyhráli 25:23. I na začátku druhé sady se lépe vedlo volejbalistkám Sokola, které vedly 6:2 a 8:3, ale tým SG otočil při podání Kubíčkové málokdy vídanou třináctibodovou sérií a i přes dotahování hostů v závěru vcelku snadno vyrovnal.

Tento moment na Šternberanky dolehl a ve třetím dějství získaly pouhých dvanáct míčů. Také čtvrtý set vypadal zpočátku lépe pro Brno, pak se ale síly na hřišti vyrovnaly a oba celky se až do konce přetahovaly o těsné vedení. V závěru se prosadily větší zkušenosti hostujících hráček, které si po druhém využitém setbolu vynutily tiebreak. V něm už bylo hanácké družstvo lepší, po úvodním vedení 8:3 nenechalo protivníka dotáhnout na méně než dvoubodový rozdíl a z Brna si odváží dvoubodových závdavek do dalších extraligových bi­tev.

„Byl to zápas typický pro úvodní kola nové sezony," hodnotil manažer šternberského klubu Jiří Zemánek. „Nehráli jsme nijak dobře a vítězství jsme spíše utrpěli. Pochvalu zaslouží snad jedině trenér, že mu vydržela trpělivost. Nicméně máme na úvod sezony dva body a teprve další týdny ukážou, jestli to je zisk, nebo ztráta," přemítal Zemánek.

VK SG Brno – TJ Sokol Šternberk 2:3 (-23, 19, 12, –24, –9)

Brno: Kubíčková, Herbočková, Pospíšilová, Nálezková, Holečková, Najbrtová, libero: Uhlířová. Střídaly: Slámová, Vorlová, Kurková. Šternberk: Piňosová, Rašková, Oborná, Sochorcová, S. Janečková, M. Janečková, libero: Hronová. Střídaly: Římská, Dřímalová, Vláčilová, Holásková.

Autor: ADAM FRITSCHER