Začátek zápasu se Slavií byl pro šternberské fanoušky jak ze špatného snu. Hosté rychle vedli 12:3 a 15:7 a směřovali k vysokému vítězství. Jenže Sokol začal postupně stahovat, ze stavu 18:21 otočil na 22:21 a při svém vedení 23:22 byl dokonce jen krůček od setbolu. Ten se ale nekonal a naopak Pražanky třemi body v řadě rázně utnuly domácí naděje. A v dalších sadách bylo ještě o něco hůř. Šternberanky v nich po většinu času pouze dotahovaly několikabodový náskok hostujících volejbalistek a nakonec neuhrály ani jeden set. V kombinaci s třísetovou výhrou Ostravy na palubovce SG Brno tak definitivně přišly i o teoretickou naději na účast v letošním play off a v tabulce extraligy skončí teď již jistě deváté.

„Předvedli jsme koncentrovaný výkon s výjimkou prvního setu, kdy jsme vysoko vedli a až po vyrovnání soupeře dotáhli v koncovce sadu do vítězství. Jinak to byla jednoznačná výhra za tři body, která se v této fázi počítá," mohl být spokojený trenér Pražanek Jiří Vojík.

„Myslím, že Slavia byla lepší jak v útoku, tak ve hře v poli. Nám se nedařilo především na bloku. Škoda prvního setu, kdy jsme z nepříznivého stavu otočili na 23:22 a pak dostali dva laciné body po chybách na příjmu," litoval kouč Sokolek Radomil Juřík.

Svůj poslední zápas této extraligové sezony odehrají Šternberanky ve čtvrtek 14. března znovu před svým publikem. V hale Ecce Homo se od 17 hodin představí brněnské Královo Pole.

TJ Sokol Šternberk – VC Slavia Praha 0:3 (-23, –18, –19)

Rozhodčí: Kvarda, Fink. Čas: 73 minut. Diváků: 150.

Šternberk: Čudová, Dřímalová, Oborná, Holásková, Římská, M. Janečková, libero: Hronová. Střídaly: Šenková, Zemánková. Slavia: Vinecká, Smolková, Hanzlová, Vašutová, Ančicová, Cebáková, libero: Pillerová. Střídala: Prokopová.

Autor: ADAM FRITSCHER