Přitom úvodní set vypadal na další zmnožení už tak bohatého šternberského zisku v této extraligové sezoně: hosté vedli 5:1, nechali sice soupeře srovnat, ale v koncovce vyrovnané sady otočili z 22:21 na konečných 23:25 a nakročili k celkovému vítězství. Tento záměr se ovšem začal hroutit už ve druhém dějství. V něm sice Sokol dokázal ještě vyrovnat z 10:6 na 13:13, od té chvíle už ale na palubovce dominoval tým Ostravy a nakonec vyhrál o propastných deset bodů. Také ve třetím setu šel prakticky hned od začátku do vedení domácí celek, náskok udržel, a když totéž zopakoval i ve čtvrté sadě, zůstaly důležité tři sety v Ostravě.

„Spokojený nejsem, protože jsme nepředvedli dobrý výkon. Nedá se říct, že by holky byly vysloveně odevzdané, ale Ostrava byla prostě lepší," konstatoval šternberský kouč Radomil Juřík.

„Měli jsme slabé podání, zatímco protivníkovi šel servis, přihrávka i hra v poli. Vůbec sehráli velmi dobrý zápas, vykrývali se a lépe zvládli krizové míče," hledal příčiny ztráty bodů Juřík.

Další zápasy čekají volejbalistky Šternberka až v příštím roce. Premiéru v něm budou mít v sobotu 12. ledna od 18 hodin na palubovce Přerova.

TJ Ostrava – TJ Sokol Šternberk 3:1 (-23, 15, 18, 16)

Rozhodčí: Trumpeš, Dziacký. Čas: 100 minut. Diváků: 80.

Ostrava: Mayerhoferová, Zedníková, Langová, Čuboňová, Kadlecová, Zemanová, libero: Elblová. Střídaly: I. Šípová, Kukučová, Pinková. Šternberk: Piňosová, Rašková, Oborná, Holásková, S. Janečková, M. Janečková, libero: Hronová. Střídaly: Dřímalová, Římská, Sochorcová, Vláčilová.

Autor: ADAM FRITSCHER