Cítíte před ITS Cupem herní pohodu?

Forma je dobrá. Mám za sebou v letošní sezoně dobré výsledky, takže se těším, že budu moct něco předvést i tady doma.

Hrát v Olomouci je pro vás spíš stresující, nebo jste naopak hodně vyhecovaná?

Je to tak půl na půl. Cítím, že bych doma měla něco uhrát, takže je tam trochu tlak, ale vždycky se na domácí turnaj těším. Fanoušci mě vždycky strašně ženou dopředu, opravdu je jejich podpora hodně znát. Těším se na tu atmosféru, kterou tady umí každý rok vytvořit úplně báječnou.

Během příštího týdne by vás ale všichni rádi viděli ve více než jednom zápase, jak tomu bylo v minulých letech.

Já jsem ti toho právě vědoma (směje se). Doufám, že letos se to podaří. V minulých letech mi úplně nepřál los, ale hrála jsem vyrovnané zápasy s dobrýma holkama.

Před dvěma lety jste měla na lopatě Barboru Strýcovou, se kterou jste ale nakonec prohrála z osmi mečbolů. Tu už letos ale v prvním kole dostat nemůžete, jelikož do Olomouce nepřijede.

Jsou tady ale i jiné dobré a nebezpečné hráčky. Ale já doufám, že tohle už nezopakuju (usmívá se). Před lidmi se na domácím turnaji dokážu vyhecovat. Fanoušci mi vždycky pomůžou, takže doufám, že i letos to bude dobrý zápas pro diváky, a třeba to zlomím.

Loni jste v prvním kole „vyfasovala" další silnou soupeřku, Srbku Kruničovou. Věříte, že los bude letos konečně příznivý?

Bylo by to fajn. My jsme si říkali, že když jsem tady v minulých letech startovala na divokou kartu, tak jsem vždycky dostala těžký los. Tentokrát mi na účast v hlavní soutěži poprvé stačí žebříček, takže snad ten los už bude příznivější (usmívá se).

Největším úspěchem letošní sezony pro vás je vyhraný pětadvacetitisícový turnaj v Uzbekistánu. Překonala jste si tím další svoji metu?

Je to tak. Byl to další cíl, posunout se na tyhle turnaje, kde jsou lepší hráčky, vyrovnanější zápasy, a potvrdit si na nich, že se soupeřkami můžu hrát vyrovnaně a porážet je. A to se mi povedlo.

Turnaj se hrál na tvrdém povrchu. Znamená to, že nejste především vyznavačka antuky?

Asi to tak bude (usmívá se). Tvrdý povrch je pro mě asi o něco příjemnější.

Na tenisovém profilu na stránkách ITF máte uveden jako nejoblíbenější povrch trávu, na které ale příliš nehrajete.

Na té jsem hrála jenom jednou jako juniorka (směje se). Ale docela se mi to líbilo, tak proto to tam mám uvedeno.

Ve světovém žebříčku jste už nakoukla do třetí světové stovky. Jste s tím spokojená?

Každý posun do lepší stovky žebříčku je dobrý. Samozřejmě cíl na tenhle rok je jít ještě dál.

A váš cíl pro další roky?

Tím by měla být elitní stovka a třeba i další postupné cíle. Pro příští rok bych si chtěla zkusit už kvalifikaci nějakého grandslamového turnaje.

Letos jste si už dvakrát zahrála kvalifikaci turnajů elitní kategorie WTA. Jak se vám podniky v Praze a v Acapulcu líbily?

Jsou to úplně jiné turnaje, co se týká organizace i obsazení, než na které jsem zvyklá. V Praze se hrálo na antuce, v Mexiku na betonu a na obou turnajích jsem prohrála s Luckou Hradeckou. V Praze jsem ale vyhrála v kvalifikaci zápas prvního kola proti hráčce, která je 150. na světě, takže vím, že i na antuce můžu podat dobrý výkon a porazit lepší hráčky.

Turnaj v Acapulcu je smíšený, hrají na něm během jednoho týdne elitní tenistky i tenisté. Jak jste se cítila mezi hvězdami z okruhů WTA a ATP?

Bylo to hodně zajímavé vidět hráčky a hráče, které jsem doposud znala jen z televize. Ale já nejsem úplně fanoušek společných turnajů.

Jste nervózní, když se na vás přijdou tenisté podívat?

To ne. Já to znám spíš z těch menších kategorií. S klukama se musíte dělit o kurty, řeší se, kdo kdy jde trénovat a spíš mi tam zavazí, než že bych se bála, že se přijdou podívat (usmívá se).

Trénujete víc v Prostějově nebo v Olomouci?

Když tady mám trenéra, tak trénujeme na Vésce nebo v Samotiškách, kde je větší klid. Když potřebuju sparing, tak jedu do Prostějova. Tam je víc hráčů a vždycky mi tam někoho dají.

Nedávno jste úspěšně absolvovala gymnázium. Chystáte se studovat vysokou školu?

Letos jsem odmaturovala na Čajkárně a dostala jsem se na Fakultu tělesné kultury Univerzity Palackého, takže dálkově zkusím obor Trenérství a sport.