Antukový turnaj kategorie ITF dotovaný částkou 50 tisíc dolarů se jako již tradičně koná v areálu OMEGA centra sportu a zdraví.

Letos se tenisoví fanoušci mohou těšit na českou tenistku v roli nasazené jedničky. Tou je prostějovská rodačka Petra Cetkovská.

„Jsem ráda, že po dlouhé době můžu hrát turnaj kousek od svého domova. Navíc jsem o tomhle turnaji slyšela samá pozitiva," prohlásila Petra Cetkovská.

S ní souhlasila i druhá nasazená Andrea Hlaváčková. „Je hrozně fajn být týden na turnaji v České republice," uvedla Andrea Hlaváčková, stříbrná medailistka z olympijských her v Londýně.

Obě tenistky jsou na olomouckém turnaji poprvé v kariéře a z krásného prostředí moderního areálu OMEGA centra sportu a zdraví jsou příjemně překvapeny.

„Takové zázemí nemají ani některé turnaje kategorie WTA," upozornila Andrea Hlaváčková. „Pokud by na to byly peníze, tak si myslím, že by se v tomto areálu mohly pořádat i daleko větší turnaje," dodala hráčka druhé stovky světového žebříčku. „Každý zápas, který teď vyhraju, pro mě bude bonusový," říká tenistka, která by se do konce roku ráda vrátila do elitní stovky světového žebříčku.

To Petra Cetkovská má trochu jiné cíle. „Hlavně se do konce roku už nezranit," pousmála se devětadvacetiletá hráčka, kterou během kariéry často srážely zdravotní komplikace. Nyní věří, že ji k úspěchu v Olomouci poženou i její příznivci. „Doufám, že jich dorazí co nejvíc," usmála se půvabná tenistka, která v Olomouci startuje rovněž v soutěži čtyřhry po boku Renaty Voráčové.

Kromě Cetkovské a Hlaváčkové se v hlavní soutěži dvouhry představí dalších sedm českých tenistek. Divoké karty obdržely olomoucká Barbora Štefková a také Barbora Krejčíková. Z kvalifikace, která se hrála od soboty do pondělí, se do hlavní soutěže probojovaly Martina Borecká, Petra Krejsová a Zuzana Zálabská.

Program na kurtech v areálu OMEGA centra sportu a zdraví startuje v úterý od 10 hodin. Odpoledne se divákům představí jednička turnaje Petra Cetkovská v souboji s kvalifikantkou Zálabskou.

Zápasy prvního kola dvouhry pak budou pokračovat i ve středu. Finále se hraje v neděli a vstup je po celou dobu turnaje zdarma.

Úterní program

Centr, 10.00:

Krejsová (ČR) – Grymalská (It.), Krejčíková (ČR) – Barroisová (Něm.), Curenková (5-Ukr.) – Marfutinová (Rus.), Cetkovská (1-ČR) – Zálabská (ČR)

Kurt 6, 10.00:

Šapatavová (Gruz.) – Garcia-Vidaganyová (8-Šp.), Borecká (ČR) – Moserová (Rak.), Gatto-Monticone, Grymalská (It.) – Kunčíková, Stuchlá (ČR), Avanesjanová, Štefková (Rus., ČR) – Krejčíková, Kruničová (3-ČR, Srb.)

Kurt 7, 10.00:

Alexandrovová (Rus.) – Gamizová (Ven.), H. Birnerová, Cohenová (ČR, USA) – Kollarová, Michelová (SR, Švýc.), Gamizová, Garcia-Vidaganyová (Ven., Šp.) – Marozavová, Melniková (Běl., Rus.), Kramperová, Ch. Škamlová (ČR, SR) – Šapatavová, Vasyljevská (2-Gruz., Ukr.)