„Cítili jsme šanci vyhrát, ale nepodařilo se. Zbrkle 
a zbytečně jsme párkrát vystřelili, místo toho, abychom si počkali na vyloženou šanci," mrzelo litovelskou spojku Jana Šmída, který však věří, že se první výhry Tatran dočká již v sobotu proti Hranicím. „Hrajeme v domácím prostředí a podpora je tady úžasná, i když zatím prohráváme. Fanouškům bychom to měli už konečně vrátit," má jasno Jan Šmíd.

Ve druhém poločase souboje 
s Plzní jste vyrovnali na 12:12, ale pak jste rázem prohrávali 
o pět gólů. Co se stalo?

My jsme se dostali do strašné euforie a úplně zbytečně jsme zahodili pár šancí. Dali jsme jim příležitost to otočit a dostat se do zápasu. Měli jsme tam navrch a třikrát nebo čtyřikrát jsme zahodili míč a úplně zbytečně se snažili rychle zakončit. Nedávali jsme góly a tím nám odskočili na čtyři pět branek. Potom to už nešlo.

Na startu druhého poločasu jste se dostali na koně a mohli jste zápas otočit ve svůj prospěch. Byl to klíčový moment?

Přesně tak, my jsme párkrát špatně vystřelili a hodili tam několik špatných přihrávek. Plzni se ta první pětiminutovka druhé půle vůbec nepovedla, ale pak nás v dalších deseti patnácti minutách úplně rozebrali na rychlé útoky. Pak už se to jenom dohrálo. Ještě jsme měli šanci někdy ve 23. minutě, ale nedali jsme to. Měli výborného brankáře, Motlík nás vychytal, my jsme to všechno stříleli zbytečně dolů.

Jak moc nepříjemná byla jejich obrana, která se hodně vytahovala na spojky?

Oni hráli strašně vysunutě a my na tak agresivní obranu ještě nejsme zvyklí. Hráli tvrdě, a než jsme se do toho dostali a zjistili, jak to máme hrát, jsme prohrávali o čtyři góly. Pak z toho vyplynul ten druhý poločas. Jestli se udržíme, tak to příští rok snad bude lepší.

Plzeň hrála kompaktně a byla nebezpečná ze všech pozic. Souhlasíte?

Oni mají strašnou sílu, nikdo neví, odkud to přijde. 
I křídla mají vynikající, nebojí se střílet z devíti desíti metrů. To nám ještě chybí. Pivoty mají obrovské a je vidět, že jsou ohromně sehraní a že spolu hrají dlouho.

Jak jste si užívali souboj s úřadujícím mistrem. Byl to pro vás velký zážitek?

Užívali jsme si to dost, ale zápas to byl jako každý jiný. Cítili jsme tam tu šanci vyhrát, ale nepodařilo se. Zbrkle a zbytečně jsme párkrát vystřelili, místo toho, abychom si počkali na vyloženou šanci. Občas nám to vyšlo, víckrát ale ne.

Další šanci na premiérovou extraligovou výhru máte hned 
v sobotu v derby proti Hranicím.

To už musíme vyhrát, to musejí být jasné body. Já si na ně věřím, známe je, jak hrají. Nemají tak kompaktní tým, jak má Plzeň, a já si myslím, že vyhrajeme. Navíc hrajeme v domácím prostředí a podpora je tady úžasná, 
i když zatím prohráváme. Fanouškům bychom to měli už konečně vrátit.