O místo v sestavách se nově chtějí poprat především mladé talentované hráčky, vedení obou celků však zvažuje i angažování renomovanějších po­sil.

Program olomouckých a šternberských volejbalistek v prvních srpnových dnech? Běh, posilovna, bazén, ale i kolečkové brusle, cyklistika a samozřejmě také volejbal.

„Trénujeme v klasických cyklech, tedy deset dní přípravy v kuse a potom tři dny volna, přičemž právě první dva cykly jsou věnovány převážně fyzičce, pak teprve přijde herní příprava," prozradil šéftrenér spojeného olo-moucko-šternberského kádru Jiří Teplý.

Ten už se musí před novou sezonou obejít bez zkušené Jany Napolitano Šenkové, která dala před volejbalem přednost plnění rodinných a pracovních povinností. Dále chybějí Helena Kojdová (odchod do Ostravy), Michaela Rašková a Lea Murčinková (konec smlouvy), Markéta Uhrová (konec činnosti) a Hana Dreksová (rodinné povinnosti).

Staronovou tváří v kádru je naopak slovenská reprezentační smečařka Miroslava Kuciaková, která vloni na podzim pomohla k výsledkovému vzestupu šternberskému Sokolu.

„Vedle ní zkoušíme i mladé hráčky, které mají příležitost ukázat, že do týmu patří. Hlavně ve Šternberku by se letos měly talentované volejbalistky prosazovat ještě více než doposud. Kádr však stále není uzavřen a je možné, že dvě až tři posily ještě přijdou," naznačil Teplý.

Bohatý bude podle jeho slov letní turnajový program obou celků.

„Olomouc čeká tradiční cesta do Běloruska a rovněž do Polska, Šternberk se vedle Bratislavy vydá díky kontaktům svého nového kouče Hrocha také do Francie. Oba týmy se rovněž představí na olomouckém turnaji O pohár rektora Univerzity Palackého. A kromě toho plánujeme i další přátelské zápasy," uzavřel Jiří Teplý.

Autor: ADAM FRITSCHER