„Nejvíc mě na tom mrzí, že na našem stadionu zatím moc nevyhráváme. Přitom je to naše pevnost, kterou bychom měli bránit, a domácí zápasy by měly být naší výhodou. Doufám, že se to brzo změní," říká olomoucký Jakub Voják, trenér a hráč v jedné osobě.

Úvodní zápas víkendového triplu proti Hrochům Brno se předehrál již v pátek. V něm Skokani vedli 4:1, jenže v šesté směně se o šanci na výhru připravili vlastními chybami v obraně.

Olomoučtí Skokani

„Michal Kohout předvedl na nadhozu vynikající výkon. V šesté směně došlo ale k výměně nadhazovačů a ti, kteří přišli po něm, nedokázali zastavit tlak Hrochů," popisoval Voják klíčový moment zápasu.

Nadhazovači Jakub Černík s Lukášem Veselým nenavázali na výkon svého spoluhráče, Skokani navíc předvedli několik zbytečných chyb v obraně a Hroši rázem otočili stav na 10:4 ve svůj prospěch. „Byla chyba, že jsme jim nechali tolik bodů. Zápas tak rozhodla ta jediná směna," vyprávěl Voják. Skokani sice ještě do konce utkání zaznamenali dva body a snížili na 10:6, na výhře Hrochů to už ale nic nezměnilo.

Olomoučtí Skokani

V prvním sobotním zápase dostali na obou stranách příležitost zahraniční nadhazovači. Za Skokany šel na kopec Joshua Edwards a za Hrochy Jeffrey Donovan. „Pálkaři se proti nim nedokázali nějak zásadně prosadit. My jsme soupeřům darovali dva body po našich chybách," poznamenal Voják.

V sedmé směně se domácím povedlo vyrovnat na 4:4, jenže hned vzápětí nechali Hrochy znovu odskočit do vedení. „To byl zásadní moment. Když vyrovnáme, nemůžeme nechat soupeře hned skórovat," upozornil Voják. V závěru zápasu se na kopec pro nadhazovače dostal i Kellen Kmiecik, jenže ten zrovna neměl svůj nejlepší den. I napodruhé tak zvítězili Hroši, tentokrát poměrem 10:5.

V posledním zápase už Skokani nenašli na Hrochy recept vůbec. Přitom na nadhozu stejně jako v týden starém vítězném zápase s Draky Brno zářil Jiří Šimek. „Byl vynikající a právě on nám dal možnost v zápase zvítězit, jenže na pálce jsme byli bezzubí. S nulou se zápas prostě vyhrát nedá," konstatoval Voják.

Za Hrochy zápas výborně odházel slovenský nadhazovač Marek Bošanský. „Proti němu jsme měli rozhodně být schopní bodovat, jenže se trochu projevila ponurá nálada ze dvou proher," vyprávěl Voják. Třetí víkendový zápas tak šel znovu na konto Hrochů, tentokrát po výsledku 3:0.

„Hroši byli rozhodně hratelní, je to tým na stejné úrovni, jako jsme my. Nic se ale neděje, rozhodně to neberu tragicky. Je to teprve jenom začátek sezony, ještě nás čeká šestadvacet zápasů," nehází flintu do žita Voják.

Skokani tak mají na svém kotě tři výhry a šest porážek, v extraligové tabulce figurují na šestém místě. „Teď nás čekají dva důležité víkendy, kdy hrajeme s Arrows Ostrava a Blanskem. Snad nás tyto porážky trochu nakopnou a další zápasy zvládneme lépe," přeje si Voják.

S ostravskými Arrows Skokani odehrají v pátek od 17 hodin jeden domácí zápas, další dva je pak čekají v sobotu v Ostravě.

SKOKANI OLOMOUC – HROŠI BRNO 6:10, 5:10 a 0:3

Tabulka

1. Draci Brno               9 7 2 73:35 77,8
2. Eagles Praha            9 7 2 73:48 77,8
3. Hroši Brno               9 7 2 61:43 77,8
4. Technika Brno          9 5 4 56:42 55,6
5. Arrows Ostrava         9 5 4 45:47 55,6
6. Skokani Olomouc   9 3 6 35:75 33,3
7. Kotlářka Praha          9 2 7 53:43 22,2
8. Olympia Blansko        9 0 9 18:81 0