Čeští reprezentanti se na východě Evropy museli vypořádat s těžkou tratí. „Je opravdu unikátní s písčitým povrchem, na které je přes dvacet skoků na jedno kolo," upozornili.

Oba jezdci do závodu nastupovali se zdravotními problémy, což se projevilo již při sobotních trénincích. Spolujezdec Marek Rozehnal měl zdravou nohu, na které to vše odskákal, pěkně přetaženou, nicméně do nedělního závodu byl připraven.

V první jízdě bratrská dvojice skončila osmá. Do druhé jízdy Rozehnalovi odstartovali šestí. Jenže hned v prvním kole dostal Marek Rozehnal v jedné z mnoha děr ránu do zraněné nohy a vypadalo to na konec.

Posádka však se sebezapřením pokračovala. V polovině už Markovi docházely síly. „Přetažená noha měla dost. Dále šlo jen o dojetí do cíle, který byl v tu dobu ještě nějakých osm kol daleko, převedeno na skoky: ještě 160 skoků," upozornili Rozehnalovi, kteří nakonec do cíle dorazili na jedenáctém místě.

„Za daných okolností jsou tyto body pro nás letos asi nejcennější," přiznali.

Již o tomto víkendu přitom troubelické sajdkárkrosoře čeká jeden z vrcholů sezony, domácí závod mistrovství světa v Kramolíně. „Budeme se snažit, abychom se dali trochu dohromady a mohli tak zajet co nejlepší možný výsledek," slibují.