Tým nováčka extraligy měl od posledního zápasu ve Zlíně o něco delší pauzu, která mu přišla vhod. „My jsme se hlavně psychicky dávali dohromady, protože to utkání se nám nevydařilo," ohlížel se za porážkou o osm branek trenér Litovle Lubomír Krejčíř.

Ve středu se Hanáci představí na půdě aktuálně třetího týmu extraligové tabulky, který se v poslední době prezentuje výbornými výkony. Z půdy Dukly si minule odvezlo porážku i Zubří, Pražané o víkendu dokázali porazit i makedonský Pelister.

„Dukla je momentálně v dobré formě, potvrdila to i v evropském poháru a určitě bude chtít nezaváhat s nováčkem z Litovle," řekl trenér Krejčíř, který nepočítá s tím, že by soupeř něco podcenil.

Pražané musejí zapomenout na evropský pohár a znovu se soustředit na domácí soutěž. „Bod, nebo dokonce dva se dají ztratit s každým týmem české extraligy. Víme, jak nás Litovel potrápila doma," připomíná křídlo Dukly Štěpán Jeníček.

„Soupeři předvádějí kolektivní házenou. Největší osobností je pivot David Juříček, který dokáže vše zorganizovat," upozornil Jeníček, jehož tým si musí dávat pozor i na Matěje Konšela.

„Umí vypálit ze země i z výskoku, což je pro střední a zadní obránce vždycky těžké," řekl Štěpán Jeníček na adresu úderné litovelské spojky.

V prvním extraligovém kole byla na Hané k vidění vyrovnaná partie, kterou pro sebe Dukla rozhodla jedinou trefou v závěru.

„Pokud budeme všichni v pořádku, tak můžeme určitě sehrát důstojnou roli v tomto utkání. Od prvního kola se řada věcí změnila, Dukla získala herní pohodu," upozornil trenér Krejčíř. Na hanácký tým naopak dopadla menší krize. „My malinko zápasíme s takovou únavou z nezvyku pohybu v náročné soutěži. Hráči si zvykají na to, že režim v extralize je jiný, zápasů je víc a musejí víc trénovat, než tomu bylo v minulosti. To jsou věci, se kterými se vyrovnáváme, a procházíme takovou mírnější krizí i z hlediska těchto věcí," přiznal Lubomír Krejčíř. „Věřím, že se s tím vyrovnáme a pojedeme do Prahy připravení."

Hned několik hráčů mělo v poslední době zdravotní trable. „Nějaké problémy byly u Davida Juříčka, určité potíže přetrvávaly u Jirky Číhala. Na druhou stranu se na hřiště vrací Macek. Hráči dostali den dva volno, tak věřím, že to stihneme doladit," dodal kouč Lubomír Krejčíř.

Zápas v hale na pražské Ruzyni startuje v 18 hodin.