Jak se vám líbil úvodní zápas Skokanů v Olomouci? Rozhodující byl asi přínos Dylana Brammera, vaší nové posily na nadhazovačském kopci, že?

Každopádně musím říct, že díky Dylanovi jsme mohli slavit vítězství. Opravdu udržel na uzdě skvělé ostravské pálkaře. Předpokládám, že mu forma vydrží. Těším se, že přijede v týdnu další Američan Maxwell MacNabb a taky se vrátí Kuba Voják z Austrálie a doplní naši sestavu. Začátek sezony je naprosto excelentní.

I přes těsnou prohru v Ostravě?

Ale mám dojem, že ten zápas byl také pohledný, vyrovnaný a divácky atraktivní. Pak byl domácí zápas o to příjemnější, že jsme slavili výhru.

Autobusové nádraží v Jeseníku. Ilustrační foto
Řidiči autobusů v Olomouckém kraji budou stávkovat. Ale jen někde

Brammer vydržel nadhazovat celý zápas a připsal si nebývalý počet strike-outů. Co na to říkáte?

Od mého syna jsme měli informace, že je Dylan takový nadhazovač, který je schopen odházet complete game tedy celý zápas. Předvedl to opravdu tak, jak měl. I v deváté směně dokázal vyoutovat pálkaře, takže síly mu neodcházely.

Vašeho syna Jakuba na postu catchera zastoupila další posila?

Ano, je to Australan Christopher Jar Dawson, je z Perthu. Také ho sem nasměroval Kuba, takže mu děkuji.

Je Jakubovo cestování a hraní baseballu v zahraničí ideálním hráčským skautingem pro Skokany?

Je to daleko jednodušší, když se Jakub pohybuje ve světě, spoustu hráčů zná a oni znají jeho. Je to samozřejmě lepší než vzít cizince, o kterém víte jen jméno a jeho statistiky a nic víc. Nabídek do našeho týmu je přes zimu zhruba sedmdesát. Sedmdesát lidí k nám chce vždy jít hrát. Mám pocit, že si to mezi sebou říkají, máme tady skvělé zázemí, o hráče je postaráno. A rádi sem jezdí.

Vrtulník letecké záchranky v Olomouci Agusta A109K2
Pokuta za vrtulníky v Olomouci je moc vysoká, brání se ministerstvo

Rád byl loni v Olomouci i Američan s filipínskými kořeny Devon Ramirez. Nyní hrál proti vám.

Ano, Devon stejně jako Aleš Navrátil byli na straně soupeřů. Ale v baseballové komunitě se to nebere nějak špatně, je to prostě jeho další angažmá. Přejeme mu, ať se mu daří i tam.

Skokani myslí na první čtyřku tabulky. Jak moc je to reálná meta?

Po prvním víkendu je jakákoliv prognóza utopií. Řekl bych, že chceme do play-off. Nemůžeme mít zduřelé sebevědomí a říkat, že chceme vyhrát extraligu. I když by to bylo to nejlepší, co se může stát. Ale budou tam týmy, které na tom budou v kádru trošičku líp. Podle mě je soutěž čím dál vyrovnanější, nejen díky cizincům ale i díky tomu, jak se baseball posouvá.

Extraliga se rozšířila…

Ano, je tam ještě Blansko s Třebíčí. Samozřejmě i oni se budou chtít předvést, aby nebyli za poslední outsidery. Uvidíme, co nám sezona nabídne. Bude to trošku složitější, co se týče počtu zápasů, dojíždění a tak dále.

Ilustrační foto.
V Uničově chystají vůbec první farmářský trh

Museli jste kvůli více termínům doplnit kádr?

Pro zaměstnané hráče je to složitější. Není možné si brát do nekonečna volno. My jim to nekompenzujeme, je to pro hráče koníček. Na Arrows jsme jeli plným skokanským autobusem, ale ještě další hráči přijížděli svými auty. Neměli tolik času na rozcvičení, ale naštěstí se to neprojevilo.

K týmu se připojí i Jakub Voják, který se připsal titul v místní lize v Austrálii. Probíral jste s ním jeho úspěch a oslavy?

Ještě jsme se nebavili. Nevím, jestli bude nějaká zásadní oslava, on si to určitě už oslavil v Adelaide. Určitě má velkou radost z toho, že jeho tým vyhrál. Myslím, že si to užil. Je to takový bojovník, který hraje srdcem. Pro něj to bylo skvělé vítězství, které si užil už tam dole v Austrálii.