A olomoučtí závodníci se v prvních nominačních bojích rozhodně neztratili. O největší překvapení letošní sezony se jednoznačně postarala čerstvě osmnáctiletá kajakářka Klára Hricová. Ta přešla na odvětví sjezdu teprve loni na podzim, a tak nikdo nevěděl co od ní čekat. Byla takzvaný černý kůň nominace a tajné spekulace o její vynikající formě se potvrdily!

Hned první víkend na Kamenici a zároveň svůj první nominační závod zvládla na výbornou, když dojela třetí, další den své umístění ještě o jednu příčku vylepšila. Ve Špindlerově Mlýně v sobotním závodě navázala na druhé místo z Kamenice. V neděli však přišly první problémy a neštěstí nováčka, Klára Hricová dojela po komplikacích na startu na šestém místě.

Samosběr jahod ve Slavoníně
Jahody na Hané popálily mrazy. Samosběr ale bude, ujišťují pěstitelé

„Jsem naprosto spokojená se svými dosavadními letošními výkony a aktuální formou. Do celé zimní přípravy jsme s trenérem dali naprosté maximum, jsem mu ale zato velmi vděčná, protože se to vyplatilo. V nedělním závodě ve Špindlerově Mlýně se mi sešlo spousty nepříjemností najednou, nepovedený start, promrzla jsem a ani stopa na trati nebyla ideální. Jdeme ale dál a snad jsem si veškerou smůlu pro letošní závody už vybrala,“ dodala průběžně druhá v nominaci Klára Hricová

Další silnou disciplínou olomouckého oddílu vždy byla kategorie kajakářů. V ní má olomoucký oddíl hned dva výborné závodníky, kteří se dokáží držet s českou a zároveň i světovou špičkou. Richard Hála a Filip Hric zvládli první víkend na Kamenici také s přehledem. V sobotu dojel Filip Hric druhý a Richard Hála třetí hned za ním. Porazila je pouze legenda českého sjezdu na divoké vodě, Kamil Mrůzek.

Odhalení obnoveného památníku amerických letců u Bystrovan
Padlí Američané mají u Bystrovan pomník. Autor jej obnovil v 93 letech

Další víkend ve Špindlu se v sobotu opakovalo pořadí z Kamenice. Richard Hála dojel druhý a Filip Hric třetí. V neděli však Filipovi závod nevyšel podle představ, stejně jako jeho sestře Kláře Hricové. I přes menší komplikace na trati dojel nakonec čtvrtý, Richard Hála udržel druhé místo, opět za Kamilem Mrůzkem, kterému ale velmi výrazně šlapal na paty. V průběhu závodu jel na první pozici a na posledním mezičase dokonce držel náskok pěti sekund. V cíli byl ale Richard Hála o necelé dvě vteřiny pomalejší. 

Autorka: ADÉLA HRICOVÁ

Policie hledá muže z videa kvůli krádeži peněženky v olomouckém baru
Tento muž měl ukrást peněženku v olomouckém baru. Nepoznáte ho?