Olomoucký tým před svým posledním vystoupením věděl, že Bohunice prohrály v Karviné, a tak se souboj v Náchodě hrál vlastně už jen o čest. „Chtěli jsme k tomu ale přistoupit s nasazením a motivací, protože jsme venku ještě nevyhráli, což jsme chtěli napravit," řekl trenér Vladan Táborský.

Tomu však chyběly spojky Vaverka se Smékalem. „Hrát se čtyřmi spojkami je opravdu složité. Je potřeba mít pět šest vyrovnaných spojek, jinak síla v útoku chybí. To se potom venkovní zápasy těžko vyhrávají," konstatoval olomoucký kouč.

Domácí si hned v úvodu vypracovali čtyřgólové vedení, olomoucký tým se dotáhl na dvě branky a poločas skončil 12:10. Na menší rozdíl se už Stavomontáže přiblížit nedokázaly a prohrály čtyřgólovým rozdílem.

V Náchodě navíc hrál roli faktor domácího prostředí, například poměr vyloučených byl nula ke čtyřem. „Zdá se mi, že když jedeme k zápasu do Čech, tak už v autobuse prohráváme o tři góly," krčil rameny trenér Táborský.

Jeho tým se během vydařenějšího jara dostal na předposlední příčku tabulky. Podle regulí by se však mělo sestupovat i z jedenáctého místa. „Chtěli jsme se dostat před Bohunice, abychom v otázce sestupu nebyli první na řadě. To se povedlo," říká trenér Táborský, který se zatím nevzdává myšlenek na pokračování v první lize. Jeho týmu by mohl pomoct například Přerov, který se zdecimovaným kádrem sestoupil z extraligy. Zatím se však zdá, že o první ligu bude mít zájem.

Nejlepším olomouckým střelcem byl Jiří Tydlačka, který dal 77 branek. O dvě méně zaznamenal Jiří Kozlovský a na 72 gólů si připsal Miroslav Vaverka. „Bohužel jsme jenom v jednom zápase dali třicet branek, v útočné fázi jsme měli potíže. Naopak s obrannou činností jsem byl docela spokojen. Kromě zápasů se silnými celky Chodova a Kopřivnice jsme na jaře obstáli," dodal kouč Vladan Táborský.

HC TJ Náchod – TJ STM Olomouc 28:24 (12:10)

Rozhodčí: Kokoška, Matis. Branky ze 7m hodů: 3 – 2. Vyloučení: 0 – 4. Diváků: 95.

Olomouc: Malínek – Eger 3, Hynek 1, Tydlačka 6/2, P. Mazáč 4, Lerch 3, Fedák, Sekerka 2, Slovák, Kozlovský 5. Trenér: Vladan Táborský.

Konečná tabulka

Tabulka