O tu první se postaral Jakub Héža v kouli. Do závodu šel s nejlepším letošním výkonem a od začátku byl pasován do role favorita. Jeho cílem bylo posunout osobní rekord za hranici 16 metrů. To se mu sice nakonec nepovedlo, i tak za výkon 15,38 m bral zlatou medaili.

Skvělý závod se strhujícím závěrem byl k vidění ve skoku dalekém. Jaroslav Vychodil sice po prvních třech pokusech vedl, ve čtvrté sérii ho však překonal brněnský Eliáš Urban.

Vychodil si vše nechal až do posledního pokusu soutěže. Skvělým výkonem 647 cm se dostal do čela letošních halových tabulek a zaslouženě získal zlatou medaili. Vychodil se představil ještě nad překážkami. Ve finále na 60 metrů obsadil čtvrté místo časem 8,57 sekund.

Nad krátkými překážkami závodila také Barbora Begová. Nepodařilo se ji ale probojovat do finále a časem 9,41 s obsadila celkové 13. místo. Begová to ještě zkoušela v běhu na 300 m, ale ani zde se ji nepodařilo vybojovat finálovou účast a časem 43,68 s skončila jedenáctá.

Ve skoku vysokém starších žákyň sbírala své první zkušenosti na velkých závodech Karolína Blaťáková. Výkonem 155 cm zaostala o dva centimetry za svým osobním maximem a skončila na 9. místě. V běhu na 3000 m závodil Martin Gogela, který časem 10:53,17 min. obsadil 8. místo.