„Máme velkou šanci ve čtvrtek ukončit finále. Musíme pro to udělat maximum,“ přeje si olomoucký trenér Jiří Teplý.

Oproti tomu jeho protějšku Miroslavu Čadovi se neustále zužuje kádr. Během třetího zápasu kvůli zranění odstoupila Rodriguez.

„Střídačka je totálně hotová. Volejbal ale hraje šest hráček, musí to uhrát, ty co jsou na palubovce. Nebudeme se na to vymlouvat,“ poznamenal Miroslav Čada.

Zápas začaly v lepší pohodě olomoucké volejbalistky, které první set vyhrály 25:17. I ve druhé sadě vše pokračovalo v zajetých kolejích. Domácí vedly 22:13 a Agelky byly v útlumu. Jenže z ničeho nic se obhájce titulu vzpamatoval a snížil na 23:22. Olomouc koncovku urvala a ujala se vedení 2:0.

Olomoučtí fotbalisté (v červeném) porazili Znojmo 4:1 a slavili postup do první ligy
Hotovo! Sigma zvítězila ve Znojmě a je opět prvoligová

Jenže rázem bylo vše naopak. Navrch měl Prostějov a vysokoškolačky nedokázaly vzdorovat.

„Proti soupeři jako je Prostějov je logické, že můžeme ztratit maximální koncentraci. Když jsme povolili, tak bylo znát, že se soupeř chytá,“ konstatoval Jiří Teplý.

Prostějovské volejbalistky vyhrály 25:16 a 25:19 a byly na koni. V tie breaku se ale olomoucké volejbalistky probudily a vyhrály 15:9.

„Soupeř dobře podával a my jsme byli pod psychickým tlakem. Nenašli jsme osobnost, která by to za nepříznivého stavu vzala na sebe a uhrála dva tři balony,“ posteskl si Miroslav Čada.

„Jsem maximálně spokojen s výsledkem a ani výkonu se nedá nic vytknut. Holky jsou dobrý kolektiv a ví, že si to musí vydřít,“ dodal Jiří Teplý.
Finále pokračuje čtvrtým zápasem již ve čtvrtek na olomouké palubovce.

„Spoléhám se na to, že jsme na tom fyzicky dobře a ve čtvrtek do zápasu vlétneme s novou vervou,“ řekl Miroslav Čada.

Stavba skleníků pro hydroponické pěstování rajčat v Haňovicích. Červenec 2016
Cherry rajčata z Hané porážejí cizinu, zájem je obrovský

VK UP Olomouc – VK Agel Prostějov 3:2 (17, 23, -16, -19, 9)

Olomouc: Michalíková, Sajdová, Čutuk, Dudová, Dedíková, Napolitano, libero Sain. Střídaly: Košická, Strušková, Kubínová, Andreeva. Trenér: Jiří Teplý.

Prostějov: Masso, Frigo, Hindriksen, Gambová, Herelová, Emmonts, libero Kovářová. Střídaly: Tinklová, Rodriguez, Nová. Trenér: Miroslav Čada.
Stav série: 2:1.