Před belgickou odvetou, která je na programu příští středu, však o postupujícím do čtvrtfinále není zdaleka jisto. Pokud Charleroi na domácí palubovce vyhraje jakýmkoliv skóre a uspěje také v následném zlatém setu, postupuje belgický tým.

„Musíme udělat všechno pro to, aby se zlatý set vůbec nehrál," přál si olomoucký trenér Jiří Teplý.

Trenérka Charleroi Jana Fedotová však věří, že její tým není ze hry.

„Doma se budeme snažit ukázat jinou tvář," přeje si Fedotová.

Vítěz ve čtvrtfinále narazí na lepšího z dvojice KP Brno – Bielsko Biala.

Především v prvním setu belgický tým působil hodně neškodně.

Olomouckým volejbalistkám se dařilo na bloku i v poli a rázem vedly 9:3. Ani v dalším průběhu se herní obrázek nezměnil a vysokoškolačky vyhrály 25:15.

„Domácí měli kvalitní bloky i servis. Měly jsme problémy na příjmu a po špatné přihrávce jsme nemohly ukázat náš styl hry," posteskla si Fedotová.

Na začátku druhé sady hostující tým uhrál prní míč, ale to bylo poprvé a naposledy, kdy Charleroi vedlo. Hra se však vyrovnala. Hanačky odskočily na 16:16, ale soupeř záhy vyrovnal (18:18). V závěru však vysokoškolačky zablokovaly tři belgické útoky a vyhrály 25:22.

Podobně se vyvíjel i třetí set. Olomoucké volejbalistky získaly až pětibodové vedení (10:5), které se však při problémech na příjmu zredukovalo na rozdíl jediného bodu (16:15).

Žádné drama se však nekonalo. Olomoucké volejbalistky ovládly závěr třetího dějství a bylo rozhodnuto.

„Holky musím pochválit. Předvedly bojovný výkon. To by mohla být cesta, která by nás mohla dostat dál," dodal Teplý.

SK UP OLOMOUC – DAUPHINES CHARLEROI 3:0 (15, 22, 18)

Rozhodčí: Anderson (Rus.), Niculescuová (Rum.). Čas: 72 min. Diváci: 400.

Olomouc: Vanžurová, Nachmilnerová, Rutarová, Tinklová, Kojdová, Honková, libero Maléřová. Střídala: Košická. Trenér: Jiří Teplý.

Charleroi: Donika, Kovtun, Stanič, Valenčič, Neumannová, De Haes, libero Castano Sarrias. Střídaly: Laforge, Staquet. Trenérka: Jana Fedotová.