Podle dosavadního průběhu finále play-off se zdá, že by to pro olomouckého favorita neměl být neřešitelný úkol. Suverén sezony si s týmem obhájce trofeje poradil na domácí palubovce 3:0 a v neděli vybojoval čtyřsetovou výhru v Prostějově.

„Žádný zápas finálové série není jednoduchý. Prostějov bude chtít bojovat, my ale nesmíme povolit v koncentraci,“ burcuje svůj tým olomoucká blokařka Veronika Trnková, která v nedělní zápase předvedla exkluzivní výkon a připsala si 26 bodů.

„My každopádně chceme ve středu konec. Sezona byla nesmírně náročná,“ prohlásila Trnková.

Prostějovský tým měl po vyčerpávající semifinálové bitvě s Libercem jen minimum času na přípravu. Do hlav hráček se navíc možná vloudila myšlenka, že již splnily minimální cíl v podobě zisku stříbrných medailí.

„Po semifinálové sérii přišla úleva. Možná jsme už v hlavách uvolněnější, ale nemyslím si, že bychom do toho šly na půl plynu. Každopádně víme, že hlavní cíl už je splněn,“ přiznala prostějovská nahrávačka Nicole Šmídová.

Utkání startuje v olomoucké Sportovní hale Univerzity Palackého ve středu v 18 hodin. Kromě útoku na první extraligový titul od roku 1996 se mohou fanoušci těšit na loučení dvou opor Jany Napolitano Šenkové a Nikol Sokolové, které odehrají poslední zápas kariéry.

Veronika Trnková (uprostřed) a Šárka Kubínová (vpravo). Volejbalistky Olomouce (v oranžovém) vyhrály druhý zápas finálové série v Prostějově 3:1.
Trnková s Kubínovou řádily. Olomouc je krok od zlata