„Michalovce jsou určitě favorit soutěže. Překvapit může kdokoliv a třeba bude překvapení sezony v Olomouci. Momentálně je to nejlepší celek interligy, takže to bude těžké," prohlásil trenér družstva z Hané Jan Bělka.

Důležitý souboj zvládly jeho svěřenky před dvěma týdny a po těsné výhře s konkurentem v boji o play-off mohl kouč Bělka bilancovat.

„Uzavřeli jsme první polovinu a uvidíme, co dál. Jestli body se Zlínem byly klíčové, nebo se bude třeba rozhodovat v posledním kole," uvažoval olomoucký trenér a k podzimní části sezony doplnil: „Myslím si, že nám ještě chybí dva body, které jsme mohli získat. Nebo minimálně bod v Partizánském. Určitě by pak byla větší spokojenost s bodovým ziskem. Doufám, že nám to nebude chybět v konečném součtu. Nebo uspějeme proti nějakému soupeři, se kterým jsme na podzim prohráli," konstatoval Jan Bělka.

Házenkářky Zory ho svými výkony na hřištích většinou potěšily, v duelech se silnějšími celky už však Bělka našel větší rezervy. Nejsilnějším týmem interligy jsou přitom právě Michalovce, se kterými Zora hned v prvním kole letošní sezony prohrála 20:34.

„Naše hra hodně záležela na soupeřích. Proti slabším týmům byl herní projev docela kvalitní. Hodně se zapojily i holky ze širšího kádru. Snažili jsme se sestavou točit, protože sezona je dlouhá. Tak aby nebyly unavené a přehrané," prozradil trenér Bělka.

Proti Michalovcům odstartuje druhá část házenkářské interligy, ve které chtějí Olomoučanky potvrdit či vylepšit úspěch z úvodní půle soutěže.

„Uvidíme v druhé polovině, jak to bude probíhat. Chceme být do závěrečných bojů dobře fyzicky připravení. Je potřeba vyhnout se zraněním a nekumulovat únavu," uvedl hanácký lodivod.

„Byly tam asi dva zápasy, kdy výkon nebyl optimální. Zejména proti silnějším soupeřům, například proti Slavii jsme úplně propadli," upozornil na závěr podzimního hodnocení Jan Bělka.

Olomoucký celek bude chtít v náročném souboji přerušit čtyřleté čekání na domácí výhru proti Michalovcům, elitní tým interligy v hale DHK Zora přivítají Olomoučanky v sobotu od 17:30.