Po první třetině bylo skóre pouze 1:0 pro favorizovaný Herbadent, ve druhé třetině však Pražanky dokázaly nasázet čtyři branky, když nejprve Slavíková zkompletovala svůj hattrick a další dva góly přidala Ferencová s Hubáčkovou. V závěrečné třetině už domácí Hanačky soupeřkám nepovolily vstřelit ani gól.

Trenér FBS Olomouc Pavel Hausner však nechtěl brát prohru 0:5 jako úspěch.

„Žádná prohra není lichotivá, člověk chce každý zápas vyhrát. Ale je pravda, že je to za poslední tři roky nejlepší výsledek, který jsme se Herbadentem uhráli," prohlásil olomoucký kouč.

Obrana Herbadentu dirigována kapitánkou Eliškou Krupnovou a další českou reprezentantkou Martinou Čapkovou v olomoucké Čajkaréně dokázala udržet čisté konto, a tak se florbalistky FBS ani jednou neradovaly.

„Mrzí mě předvedená hra směrem dopředu, protože jsme v podstatě nevymysleli vůbec nic. Na holkách šlo vidět, že se moc bojí, jako by byly zaskočeny jménem soupeře. Chtěly to jenom odbránit, což samozřejmě nejde," konstatoval trenér Pavel Hausner.

V 5. kole extraligy zamíří olomoucké florbalistky na půdu Tatranu Střešovice.

TEMPISH FBS Olomouc – Herbadent Praha 11 SJM 0:5 (0:1, 0:4, 0:0)

Branky: 10. Slavíková, 23. Slavíková, 25. Slavíková, 36. Ferencová, 38. Hubáčková. Rozhodčí: Drška – Meisner. Vyloučení: 0:1. Bez využití. Diváků: 104.

FBS Olomouc: Davidová, Starečková – Janošová, Pavlíková, Imlaufová, Nováčková, Vysloužilová, Oháňková, Machů, Kamínková, Podešvová, Zamazalová, Bestrová, Peřinová, Pantěljevová, Lišková, Kabeláková. Trenér: Pavel Hausner.

Tabulka

Tabulka