Na kvalitně obsazeném turnaji Mizuno Cup, který pořádal ve své hale ve Vršovicích pražský Olymp, zvládly vítězně tři duely a podlehly pouze úřadujícímu mistru Číny, týmu Tianjin Sports.

V policejní hale na Olympu se vedle domácího celku, Hanaček a čínského družstva představil ještě vídeňský Sokol Post a bratislavský 1. BVK.

Vysokoškolačky nejprve smetly Post i Bratislavu 3:0, poté si poměrem 3:1 poradily i s pořádajícím celkem a na závěr turnaje podlehly Tianjinu 0:3.

„Prohrané utkání s Číňankami bylo paradoxně naším nejlepším zápasem na turnaji," hodnotil trenér Univerzity Palackého Jiří Teplý.

„Se špičkovým celkem s olympijskou vítězkou Wei Qiuyue jsme odehráli vyrovnaný druhý set a myslím si, že tento duel byl pro naše fanoušky tou nejlepší pozvánkou na středeční domácí měření sil s tímto soupeřem. Jinak jsme odehráli další velmi kvalitně obsazený turnaj, jenž byl pro nás dobrou přípravou. Bylo vidět, že jsme se v souhře zase posunuli o něco dál, i když nás čeká ještě hodně práce," konstatoval Teplý.

Na Olympu se volejbalistky Olomouce představily v této sestavě: Kubínová, Strušková, Cutuková, Orvošová, Michalíková, Přibylová, Sajdová, Borovcová, Košická.

Už ve středu se vysokoškolačky představí domácímu publiku v atraktivním přátelském duelu právě proti úřadujícímu mistru čínské ligy, týmu Tianjinu Sports s řadou reprezentantek i zlatou olympioničkou z Ria v sestavě.

V olomoucké univerzitní hale se bude hrát od 17 hodin, vstup pro diváky je zdarma.

Autor: Adam Fritscher