V anketě Junior a Juniorka sezony 2014/2015 po polovině hlasování kralují Adam Delong z Vítkovic a olomoucká Adéla Pantělejevová, která má na prvním místě výrazný náskok. „Sice je to pouze tabulka, ale jsem z toho nadšená," přiznala Adéla Pantělejevová.

Ta ve své premiérové sezoně mezi ženami počíná opravdu znamenitě, což potvrdila i v sobotním extraligovém zápase proti Tatranu Střešovice, ve kterém vstřelila dvě branky.

„Dát dva góly byl krásný pocit. Zatím mi to v extralize vychází, trenéři mě nechávají hodně hrát, mám spoustu prostoru a s holkama se parádně sehrávám," pochvaluje si své působení v týmu žen.

„Áďa je v současnosti v podstatě největší talent českého florbalu. Myslím si, že je to takový talent, který se objeví jednou za deset let," tvrdí olomoucký trenér Pavel Hausner.

„Budu chtít, aby 
v Olomouci zůstala co nejdéle. Nemám v plánu ji někam pouštět, je to naše hráčka," dodává kouč.

Ani mladá olomoucká florbalistka se po nějakém věhlasnějším klubu zatím neohlíží 
a svoji další kariéru do detailu naplánovanou nemá.

„Zatím jsem na střední škole a potom se uvidí," krčí rameny.

Florbal hraje Adéla Pantělejevová už osm let a je součástí české juniorské reprezentace, se kterou získala na mistrovství světa bronzovou medaili.

„Chtěla bych se zkusit posunout i do ženské reprezentace a uplatnit se tam," přiznala už na startu letošní sezony.

V sobotu si stejně jako její spoluhráčky vychutnala atmosféru ve sportovní hale Univerzity Palackého, kam na zápas florbalové extraligy dorazilo 733 diváků, čímž byl stanoven nový rekord.

„Podpora tady byla parádní. Podařilo se vytvořit rekord, což bylo v plánu, a atmosféra byla krásná," usmívala se drobná florbalistka.

„Dneska nás florbal bavil a šlo to, doufám, vidět. Snad jsme nalákali fanoušky a budou na naše zápasy dál chodit," přeje si Adéla Pantělejevová.

Její tým už o víkendu čekají první dvě utkání čtvrtfinále play-off na půdě favorizovaného Chodova. Olomouc bude chtít zopakovat výkon, kterým se prezentovala v sobotu.

„Bylo tam pár obranných chyb, ale dokázaly jsme to, co jsme chtěly. Vycházelo nám to a když zlepšíme maličkosti, tak to bude dobré," věří Adéla Pantělejevová.

Hanácký celek bude moci bez ohledu na výsledek v play-off hodnotit letošní sezonu pozitivně. „Šanci v play-off máme, ale když to nevyjde, tak se budeme připravovat na další sezonu. Pro nás je to zatím úspěšná sezona," dodala Adéla Pantělejevová.