Jak jste podle vás připraveni na start 1. ligy?

Určitě to nebylo podle mých představ. Bohužel v prvoligových mužstvech to chodí tak, že je tam hodně hostovaček. Prioritou je vždycky to domácí mužstvo a na tréninky jsme se scházeli jak na mariáš. Nějak jsme se pohromadě všichni sešli až dva dny před soutěží. Dva tréninky před mistrovským utkáním nejsou úplně ideální.

Najdete nějaké pozitivum, co se týče letošní přípravy?

Na druhou stranu olomoučtí kluci, co tady byli stabilně, tak dobře trénovali. 
V tom vidím pozitivum, že se za ten měsíc a půl něco natrénovalo. Souhra určitě bude váznout a bude to chtít čas, než se mančaft dá úplně do kupy.

Se zápasovou zátěží jste byl spokojen?

Už jsme hráli český pohár, před dvěma týdny se hrál turnaj ve Velké Bystřici, který byl hodně pozitivní. Byly tam kvalitní mančafty, tam jsme viděli, na čem jsme. Přípravné zápasy jsme měli 
i s Kostelcem na Hané. Takže příprava probíhala, utkání možná bylo trochu míň, ale zase o to víc se trénovalo.

Na kondici jste tedy pracovali intenzivně?

Pracovali jsme jak kondičně, tak v hale, měli jsme víc tréninků, to znamená čtyři až pět týdně. Teď už jsme přešli na tři tréninky týdně.

Předsezonním cílem jsou klidné vody středu tabulky?

Přání je být uprostřed tabulky a nenervovat se do závěrečných kol o udržení. Střed tabulky by byl ideální.

Abyste se oproti loňskému předposlednímu místu zlepšili, bylo potřeba tým trochu posílit, že?

Dva kluky máme na hostování z Prostějova. Jirka Kosina se snažil chodit co nejvíc k nám, i turnaj s námi absolvoval. To vidím jako pozitivum. Jirka Kozlovský laboroval se zraněním, takže nehrál ani za Prostějov. Uvidíme, jak ho bude zdravotní stav limitovat, ale loni byl velkým přínosem pro Olomouc. Určitě je to posila. 
Z Karviné se vrací Filip Marhons, je to mladá střední spojka. Tam nám skončil Pavel Mazáč, ale tu díru jsme takhle zalepili.

Rozlosování soutěže vás posílá na začátek sezony dvakrát na venkovní hřiště. Jak to bude náročné?

Ten rozjezd nám zase nevyšel. My bychom si přáli zápas doma s nějakým středně slabým nebo průměrným mančaftem. Ale jedeme do Chodova, kde se těžko vyhrává. Venkovní zápasy nám určitě radost neudělaly, ale zase se to otočí a na jaře je budeme mít doma. Musíme se 
s tím nějak vypořádat.

Autor: Stanislav Heloňa