To bylo drama, které hala Zory dlouho nepamatuje. Domácí tým po vyrovnaném souboji s Porubou slavil vítězství na sedmimetrové hody. „Měly jsme pevné nervy, ale i trochu štěstí," uznala Vendula Fryčáková.

Členka mládežnických reprezentačních výběrů patřila ve středu mezi trio olomouckých hráček, které při závěrečném rozstřelu dokázalo skórovat hned dvakrát.

První sedmičku proměnila s jistotou zkušené rutinérky – střelou o tyč. Při druhém pokusu měla naopak velké štěstí a míč se po zákroku brankářky sotva překulil za čáru.

„Nikdo se nehlásil k tomu, že půjde, tak jsem řekla, že půjdu a nakonec se to povedlo i se štěstím," usmívala se Vendula Fryčáková.

Vstup do utkání proti Porubě přitom nebyl ze strany domácího celku vůbec ideální.

„Bylo to těžké, ze začátku se nám vůbec nedařilo. Konec jsme ale zvládly, přestože jsme hrály dvojnásobné oslabení," řekla olomoucká naděje k utkání, které po šedesáti minutách skončilo 33:33.

Po dvou interligových prohrách s Michalovci a Mostem je pohárový skalp Poruby pro Hanačky tím správným povzbuzením. „Určitě nás to nakopne a do zápasu se Slavií se nám půjde určitě líp, než kdybychom prohrály."

V sobotu potřebuje Zora doma zvítězit, aby získala body potřebné pro play-off. „Teď jsme psychicky nahoře a myslím, že bychom to mohly dát. Slavia nemá spojku Kutlvašrovou, takže si teď na ně každý celkem brousí zuby. Myslím, že bychom to mohly zvládnout," věří Vendula Fryčáková, která zažívá svoji premiérovou sezonu v interlize.

„Je to pro mě cenná zkušenost a jsem strašně ráda, že dostávám příležitosti," dodala.