Kondiční soustředění ve Vésce je v plném proudu. Běžci se od Hotelu S-Port vydávají do kopce směrem na Radíkov.

„Peloton" házenkářů se ale řádně roztahal hned v úvodních metrech.

Na delších tratích se Barabáš vyžívá

„Tady nejde o to, jak kdo doběhne. Děláme to pro sebe, jsme na přípravě," říká David Barabáš, který si jako jeden z mála běh po kamenité cestě očividně užíval.

„Mě delší tratě baví víc než dynamické sprintování. Já se v tom vyžívám," usmíval se litovelský házenkář.

Nejzkušenější hráč týmu a od nadcházející sezony asistent trenéra David Juříček s kondicí ani ve svých jednačtyřiceti letech problém rozhodně nemá.

Jen další tři hráči Tatranu drželi s házenkářem, který před dvěma lety ukončil svoji hvězdou profesionální kariéru, běžecké tempo.

„V tomto počasí si běhy zrovna moc neužívám, ale protože jsem tady v roli hráče–asistenta, tak se to snažím dělat jako kluci. Mým cílem je, abych běhal pořád stejně a kluků bylo přede mnou čím dál tím víc," prohlásil David Juříček na terase luxusního hotelu, ve kterém byli během nedávného Eura jednadvacítek ubytovaní fotbalisté Itálie.

„V takovém prostředí si nemáme na co stěžovat, kromě toho tepla. Mohlo by být trošku míň stupňů. Sluníčko celkem paří," otírá si zpocené čelo David Barabáš.

Všichni hoši chodí do práce

Litovelský tým dorazil do Vésky u Dolan v pátek odpoledne, trenéři si pro hráče připravili pestrý program.

„Navazujeme na čtrnáct dnů, které jsme už absolvovali především z hlediska kondice a herní činnosti jednotlivce. Kondiční část by mělo uzavřít právě toto soustředění," prohlásil trenér Tatranu Lubomír Krejčíř.

Délka soustředění se musela přizpůsobit časovým možnostem hráčů.

„Určitě to nestačí na to, aby hráči nabrali kondici na celou soutěž, ale jsme tým, který je v podstatě amatérský a ani ne poloamatérský. Všichni hoši chodí do práce a jsme omezeni jejich volnem. Využíváme prodlouženého víkendu, chlapi si na pondělí vzali dovolenou," vysvětloval kouč Krejčíř.

Kvalitnější než dříve

Hanáci mohli využívat bohatých možností, které sportovní resort nabízí.

„Je tady mokrá zóna, bazény, vířivky. Využíváme naplno i posilovnu, máme i maséra, takže regenerace, která je potřeba po celodenní zátěži, tady je," rozhlíží se po areálu David Barabáš a porovnává letošní soustředění s tím loňským.

„Už loni jsme byli na kvalitním soustředění v Lipové-lázních. V Litovli se o to snažili pokaždé, vždycky se vyhledávaly horské oblasti. Teď je vidět, že se asi chytli nějací sponzoři, protože to je kvalitnější než v minulých ročnících," pochvaluje si Barabáš během tréninkové přestávky.

Po večeři jenom jedno

Loňský nováček extraligy půjde do druhé sezony v nejvyšší soutěži posílen o tři hráče do pole, Tomáše Perničku, Jana Zbránka, Michala Dědka a také o brankáře Františka Kubu.

„Kádr se doplnil, kluci si myslím že perfektně zapadli do mančaftu. Navíc tady na soustředění jsme čtyři dny pořád spolu, takže to utuží kolektiv ještě víc," vypráví Barabáš, zatímco k vedlejšímu stolu přinesla servírka vychlazená piva.

„Hoši, tím směrem se ani nedívejte," hlásí trenér Krejčíř.

Na podobné radovánky museli litovelští házenkáři během soustředění zapomenout.

„Po večeři je povoleno jedno pivo. Někteří kluci jsou trochu zklamaní, ale mně to třeba osobně nevadí," směje se David Barabáš.