„Letos máme pro prvních dvě stě týmů připravena originální trička. Nemá tedy cenu čekat, naopak, čím dříve se zaregistrujete, tím větší šanci na speciální bonus máte," řekl Tomáš Kutý z pořadatelské­ho týmu.

Trička budou k vyzvednutí po řádné prezentaci před samotným závodem. Posledním termínem registrace přes internet je 30. září do 15.00, přihlásit se ale lze i v den závodu na místě.

Kromě medailí, pohárů 
a věcných cen je tentokrát pro týmy na stupních vítězů připravena také speciální motivace v podobě atraktivního finančního ohodnocení. „Dotace závodu je rovných sto tisíc korun, které se rozdělí mezi vyhlášené týmy, takže si myslím, že bude opravdu o co závodit," usmál se Kutý.

Podle dlouhodobé předpovědi počasí by začátek října měl být teplotně průměrný. Podobný, tedy průměrný, je 
i výhled srážkových úhrnů. Vody v řece Moravě je stále minimum, a tak to nevypadá, že by pověstné brody měly tentokrát výrazněji potrápit závodníky.

Start závodu je jako obvykle naplánován na pravé poledne první říjnové soboty, v areálu loděnice TJVS Litovel. Na závodníky znovu čeká 45 kilometrů tratí rozdělených do tří disciplín – běhu, horského kola a kanoistiky. Závodníci se mohou těšit na několik 
brodů řeky Moravy 
i atraktivní sjezd cílové rampy pro finišující vodáky. Rekord tratě drží vítězné trio 
z roku 2013 týmu Pivovar Litovel/OpavaNet ve složení Radek Hübl (běh), Jaroslav Kulhavý (MTB) a Tomáš Slovák (kajak), tehdy se čas zastavil na hodnotě 2:08:57.

V loňském roce se závodu zúčastnilo přes 250 tříčlenných družstev. Týmy i jednotliví závodníci se mohou 
v předstihu registrovat na webu závodu. Na stejné stránce získáte i další informace 
o akci.