„Naši hru hodnotím hodně pozitivně oproti předcházejícímu zápasu. Je vidět, že jsme se posunuli někam dál. Kluci už chápou, že touto cestou se dá jít a že výkonnost může stoupat. Byly tam nějaké chvilkové ztráty koncentrace, ale udělali jsme o dvanáct technických chyb méně, než v Karviné," těšilo i přes výsledek 33:30 ve prospěch Jičína litovelského kouče Hradila.

Ten od svého nedávné příchodu k extraligovému celku přinesl nový náhled a spatřuje po dvou zápasech řadu pozitiv.

„Od minulého pondělka jsme všechno utnul a začali jsme od znovu. Všechno chce čas a kluci jsou hodně vnímaví a sami vidí, že jim to celkem jde. S přístupem a s nasazením jsem hodně spokojený. Byli jsme trpěliví a disciplinovaní, hlavně v útočné fázi vidím veliký pokrok," konstatoval slovenský trenér ve službách Tatranu.

Ve vyrovnaném prvním poločase utkání v Jičíně se domácí celek dokázal dostat do vedení 12:8, Litovelští se ještě dotáhli na 13:12. Závěr úvodního dějství však zvládli lépe hráči z Jičína.

Ve druhé půli mohli navyšovat čtyřgólový náskok, který hosté upravili na konečný výsledek 33:30 až v závěrečných minutách. „Zápas hodnotím pozitivně. Nevyhrál ho lepší tým, dál to nechci rozebírat," řekl trenér Hradil.

„Měli jsme velmi dobrou úspěšnost ze spojek, která předtím nebyla. Individuality ale nechci hodnotit, hra se musí být rozložit na všechny. Teď mě zajímá přítomnost a přístup hráčů, ne jejich minulost a co dokázali dřív," prohlašuje kouč Michal Hradil a zdůrazňuje klíčový aspekt hry.

„V útoku nejde hrát to, co hráče jen tak napadne. To by byl okresní přebor. Musí to být pod kontrolou a na dodržování herní disciplíny budu velmi tvrdý," varuje Hradil.

HBC Ronal Jičín – Tatran Litovel 33:30 (16:12)

Nejlepší střelci: Šulc O. 9/5, Krahulec 6, Šafář 4, Burda 4 – Nedoma 7/1, Šmíd 6, Mičola 5/1. Rozhodčí: Točík, Pavlát. Sedmimetrové hody: 6/5– 4/2. Vyloučení: 6:4. Diváci: 610.