„Cítím se, jako bych se podruhé narodila a všeho si moc cením," napsala fanouškům z Kanárských ostrovů, kde se připravuje na svůj návrat na tenisové kurty.

Sedmadvacátiny prostějovská tenistka slavila ve středu, druhým narozením odkazovala na prosincovou událost v Prostějově, kdy ji zatím neznámý pachatel přepadl v jejím bytě a pořezal ji na levé ruce.

Kvitová podstoupila operaci, po níž se teď zotavuje v klubu La Santa na ostrově Lanzarote.

Její tréninkový plán ale narušily právě narozeniny.

„Je pravda, že Petra toho (ve středu) nenatrénovala tolik, co v jiné dny. Volali jí její blízcí, fanoušci přáli na sociálních sítích," potvrdil mluvčí tenistky Karel Tejkal.

Rodačka z Fulneku se dočkala také speciálních přání například od herců ze seriálu Ordinace v růžové zahradě, dojemné video dorazilo také z čínského turnaje Wuhan Open.

ŽÁDNÝ POSUN

I když už mohla Petra Kvitová sundat ochrannou bandáž, rekonvalescence dvojnásobné vítězky Wimbledonu ještě několik měsíců potrvá.

Žádný posun nehlásí ani policie, která věc vyšetřuje jako zvlášť závažný zločin vydírání.

„Byl ustanoven speciální tým krajských kriminalistů. Na případu usilovně pracuje-me, v současné době ale nemáme žádné nové informace," sdělil mluvčí prostějovské policie František Kořínek.

ODMĚNA STO TISÍC

Zatím tak nezafungovala ani vypsaná odměna 100 tisíc korun, na kterou se složili zaměstnanci prostějovského tenisového klubu.

„Určitě by bylo dobré pro rozpoložení Petry i jejích blízkých, aby pachatele dopadli," podotkl Karel Tejkal.

„S policií jsme v pravidelném kontaktu a stále věříme, že se člověka, který tohle spáchal, podaří chytit," doplnil Tejkal.

Tenistku Petru Kvitovou přepadl doposud neznámý pachatel loni 20. prosince ráno v jejím prostějovském bytě.

Způsobil jí řezné poranění, z místa utekl.

Podle policejního popisu napadl Kvitovou muž přibližně ve věku 35 let, vysoký 180 centimetrů, štíhlé postavy, světlé barvy pleti. Měl hnědé oči a na hlavě světlou bekovku.

Na okrajV naší redakční poště se často opakuje jeden podobný dotaz. Jestli nevíme o nějakém posunu v případu přepadení Petry Kvitové v jejím prostějovském bytě. Od něj zanedlouho uplynou tři měsíce, a jediná odpověď, kterou u tohoto extrémně sledovaného případu musíme dávat, je: Nic.

Policie pachatele stále nedopadla a vzhledem k dlouhému časovému odstupu od samotného činu její šance logicky stále klesají.

Ve vyšetřování případů v těchto kategoriích mají přitom policisté na Prostějovsku i v celém kraji vysokou objasněnost, přesahující 70 procent. Zčásti i proto, že tyto zločiny ve velké míře páchají recidivisté či známé firmy.

Věřím, že kdyby tomu tak bylo i u Petry Kvitové, sedí už pachatel za mřížemi. Policejní mlčení a nulový posun ve vyšetřování přitom nahrávají všelijakým teoriím či dohadům, kterých zřejmě bude přibývat, dokud se násilníka nepodaří dopadnout.

Petra Kvitová se s tím zatím naštěstí vyrovnává dobře, i když pocit, že můžete kdykoli potkat člověka, který vás přepadl, pohodě nepřidává. Pokud máte nějaké nové informace k případu, můžete kontaktovat i naši redakci.

Martin Dostál, šéfredaktor Olomouckého deníku, martin.dostal@denik.cz