Úvodní sobotní semifinále turnaje kategorie ITF s dotací 50 tisíc dolarů mezi nejvýše nasazenou Petrou Cetkovskou a osmnáctiletým talentem Barborou Krejčíkovou se odehrával v režii zkušenější tenistky. Prostějovská rodačka Cetkovská si vypracovala náskok dvou brejků a i přes komplikace v závěru setu zvítězila 6:4. Ve druhé sadě už v úmorném vedru nenašla svěřenkyně trenérky Jany Novotné síly na zvrat a Cetkovská zvítězila 6:2.

Díky vítězství Denisy Allertové ve druhém semifinále nad švýcarskou kvalifikantkou Larou Michelovou dvakrát 6:2 je nyní jasné, že ITS Cup podruhé v historii ovládne česká tenistka. Poprvé se tak stalo v roce 2009, kdy otevírací ročník opanovala Lucie Kriegsmannová.

Finále mezi bývalou pětadvacátou hráčkou světa Petrou Cetkovskou a objevem letošní sezony, jednadvacetiletou rodačkou z Prahy Denisou Allertovou se bude hrát v neděli od 13 hodin. Vstup do areálu OMEGA centra sportu a zdraví je zdarma.

Tenistka Renata Voráčová v sobotu dosáhla na „zlatý olomoucký hattrick". Stala se totiž trojnásobnou vítězkou ITS Cupu ve čtyřhře. Letos se zlínské tenistce povedlo triumfovat po boku Petry Cetkovské. Finálový boj byl však dramatický, nejvýše nasazený pár turnaje zvítězil nad Barborou Krejčíkovou a Srbkou Aleksandrou Kruničovou 6:2, 4:6 a 10:7.

Výsledky

dvouhra, semifinále: Cetkovská (1-ČR) – Krejčíková 6:4, 6:2, Allertová (ČR) – Michelová (Švýc.) 6:2, 6:2.

Čtyřhra, finále: Cetkovská, Voráčová (1-ČR) – Krejčíková, Kruničová (3-ČR, Srb.) 6:2, 4:6, 10:7.

Nedělní program

13.00: finále dvouhry: CETKOVSKÁ – ALLERTOVÁ.