Čtvrtý ročník tenisového turnaje žen ITS CUP 2012, který je dotovaný částkou sto tisíc dolarů, otevřel maratonský souboj mezi Zuzanou Ondráškovou a Bulharkou Elitsou Kostovovou. Dvaatřicetiletá rodačka z Opavy, jež se po zranění vrací do zápasového kolotoče, měla na olomouckém turnaji výborně rozehraný zápas prvního kola.

„Bylo to blízko, už jsem si myslela, že je konec, ale rozhodčí rozhodl jinak," uvedla Ondrášková, která se z porážky 6:4, 4:6 a 5:7 po třech a půl hodinách hry jenom těžko vzpamatovávala. Ondrášková vedla 6:4 a 4:2, jenže pak prohrála pět her v řadě. V rozhodující třetí sadě měla česká tenistka mečbol, jenže míč z rakety Kostovové skončil podle rozhodčího těsně na lajně.

„Já jsem to viděla v autu a on ještě po zápase řekne, že to bylo sporné. To je opravdu bez komentáře," zlobila se Ondrášková, která se tak s olomouckým turnajem rozloučila v prvním kole.

„Měla jsem to dotlačit ve dvou setech a nemusela bych se pak dostat do nepříjemných situací ve třetí sadě," vyčítala si.

Návrat na kurty po zranění se tak Ondráškové zatím nedaří.

„Po pauze bylo náročné se do toho dostat a ještě hrát takhle dlouhý zápas. Opravdu jsem toho měla plné zuby. Je to těžké, ale pořád tomu věřím a chci ještě hrát," vzkazuje bývalá 74. hráčka světového žebříčku, která se příští týden přesune do slovenské Trnavy.

Další tenisové drama se na olomoucké antuce odehrálo na vedlejším kurtu, pátá nasazená Argentinka Paula Ormaecheová prohrála s Italkou Annou Florisovou 7:6 ve třetím setu.

S turnajem, který se koná na antuce v areálu OMEGA centra sportu a zdraví, se rozloučila také další česká tenistka v hlavním pavouku dvouhry Kateřina Kramperová, která nestačila na Němku Tatjanu Malekovou.

Olomoucký turnaj ve středu pokračuje zápasy prvního kola dvouhry i čtyřhry, ve hře bude mimo jiné i první nasazená Barbora Záhlavová-Strýcová.

Výsledky

Dvouhra, 1. kolo: Kostovová (Buhl.) – Ondrášková (ČR) 4:6, 6:4, 7:5, Maleková (8-Něm.) – Kramperová (ČR) 6:1 6:0, Camerinová (It.) – Evtimovová (Buhl.) 7:6 (0), 6:2, Gojneová (Rum.) – Lukacsová (Maď.) 6:0, 6:1, Sevastovová (Lot.) – Sadikovicová (Švýc.) 6:2, 6:1, Puigová (Portoriko) – Savinychová (7-Rus.) 4:6, 7:5, 6:4, Florisová (It.) – Ormaecheaová (5-Arg.) 6:2, 2:6, 7:6 (3), Becková (Něm.) – Beygelzimerová (Ukr.) 7:6 (4), 3:6, 6:2,

Čtyřhra, 1. kolo: Korzeniaková, Sisková (Pol., ČR) – Štefková, Třeštíková (ČR) 6:2, 6:1, Abramovičová, Buzarnescuová (4-Chorv., Rum.) – Dobrá, Kriegsmannová (ČR) 7:5, 7:5, Ferrerová-Suarézová, Hogenkampová (Šp., Niz.) – Avanesjanová, Novotná (Rus., ČR) 6:3, 6:2.