V semifinále Hanáci vyzvou svého tradičního moravského rivala Devils Zlín. 
„Z těch tří možných soupeřů je to právě ten nejtěžší," upozornil vedoucí družstva Stanislav Cik.

Mimo Eagles a Devils na finálovém turnaji startují ještě Berounští Medvědi a domácí Slavia Praha. „Se Slavií jsme dva roky nehráli a kádr se dost obměnil. To samé platí o Berounu. Před rokem jsme s nimi vypadli v play off a nebyli jsme schopni dát gól brankáři Handlovi, který za Beroun stále chytá," připomněl Cik loňský nezdar.

Olomoučtí in-line hokejisté v základní části divize Východ Devils dvakrát porazili 7:4 a 5:3. „Ale porazit Zlín potřetí by byl malý zázrak. Jsou to největší favorité. Na druhou stranu už víme, co od nich čekat. Kluci jsou nabuzení a věří ve vítězství," řekl Cik.

Eagles postupem přes Kladno překvapili a mohli by těžit z psychické pohody. „Těšíme se a turnaj si chceme užít. Sezona se povedla, sešla se dobrá parta. Kluci navíc hrají perfektně," pochvaloval si Cik.

Jenže Hanáci zatím neví, jestli budou kompletní.

„Korhoň nedohrál play off, tahalo ho tříslo. Lukáše nastřelil Plekanec do nohy a nemohl bruslit. Na pátečním tréninku v Přerově se rozhodne," zmínil Cik dva otazníky 
v sestavě olomouckého týmu.

Na rozdíl od tří finálových soupeřů olomoucký klub ještě český titul nikdy nezískal. „Kdyby se to podařilo, bylo by to výborné," dodal Cik.

Závěrečný turnaj začne 
v sobotu ve 12 hodin semifinálovým zápasem Berounských Medvědů se Slavií, o dvě hodiny později nastoupí Eagles proti Devils.

Finále se hraje v sobotu od 18 hodin.