Domácí házenkářky skončily na Poháru míru na druhém místě o skóre před dalším německým týmem Markranstädt SK. Vítěz turnaje Thüringer HC vyhrál všechny zápasy, potrápila jej pouze Zora v sobotním vzájemném zápase - Čtěte ZDE

DHK Zora Olomouc - EKS Start Elblag 31:30 (15:13)

Nakonec jediný zápas, který se odehrál mimo Olomouc. Házenkářky Zory se postavily polskému prvoligovému celku v Litovli. Ve vyrovnaném utkání dokázaly Dámy v závěru strhnout vítězství na svoji stranu. Dařilo se Míše Hrbkové, když si na své konto připsala dalších 8 branek.

Sestava a branky DHK Zora Olomouc: Raníková, Vyhlídalová, Kozáková – Hejtmánková (6), Růžičková (4), Kovačíková (2), Uličná, Hrbková (8), Dostálová (1), Selucká (1), Spíchalová (3), Salčáková, Tomečková (3)

DHK Zora Olomouc – Sosnica Gliwice 42:15 (20:7)

Tradiční účastník turnaje, polské Gliwice, přijely s notně obměněným kádrem. V utkání byla Zora jasným favoritem a tuto pozici naplňovala od začátku až do konce. Zápas se nesl v exhibičním tempu, a když na ukazeteli skóre svítil po půlce stav 20:7 pro domácí, bylo otázkou jen to, kdy se gólostroj Dam zastaví.

Nepolevily a v druhé půlce nastřílely Polkám dalších 22 branek. Svoji vynikající formu na turnaji prokázala opět Hrbková, tentokráte správně mířila dokonce dvanáctkrát. „Jsem sama překvapená, že se mi teď takto daří. Už jsem to potřebovala. V Německu se mi moc nedařilo. Možná mi pomohlo, že jsem teď hrála na spojce, kde jsem dlouho nenastupovala, tak jsem se trošku chytla,“ zodnotila svůj herní vzestup Hrbková.

Sestava a branky DHK Zora Olomouc: Raníková, Vyhlídalová, Kozáková – Hejtmánková (2), Růžičková (4), Kovačíková (2), Hrbková (12), Pašková (1), Dostálová (6), Selucká, Spíchalová (3), Salčáková, Gebre Selassie (3), Tomečková (3).

Související článek:
Michalovce nepřijely, Zora remizovala

Petr Dostál