„Všechny jsme si přály titul, máme super partu a jinak to ani dopadnout nemohlo,“ nepochybuje Michaela Hrbková.

Před sezonou se tým posílil příchodem Kateřiny Vaškové, od které se čekala především úspěšná střelba z dálky.

Reakce samotné hráčky je však více než výmluvná: „Až tak mi o góly nejde, kolektivní hra je pro mě důležitější. Měli jsme dobře složený tým a naše silnější stránka byla kombinace. Každá z nás umí svoje, ale zase všechny umíme všechno a vzájemně se doplňujeme,“ vysvětluje.

Šest let už je v týmu Lucie Dostálová, pamatuje oba tituly z let 2002 a 2003, přesto říká: „Je tu nejlepší kolektiv, který jsem tu za ty roky zažila. Před čtyřmi lety jsem tolik nehrála a byla jsem v týmu nejmladší. Teď máme dobrou partu a hrála jsem víc, tak možná i proto.“

Tým neměl vyloženého lídra, hráčku, která by ostatní svou hrou výrazně převyšovala.

„Držíme jako tým pospolu, a když se jedné nedaří, tak ji druhé dokážou nahradit a pak se to třeba zase otočí. Ale stejné to ale bylo i v týmu před čtyřmi lety. Vždycky hraje parta strašně důležitou roli, jak se vzájemně podporujeme. Když se všichni koncentrujeme a chceme jít za stejným cílem, tak toho vždycky dosáhneme. Tímto způsobem jsme pluly celou letošní sezonou,“ říká Barbora Stuchlová a dodává.

„Pokud by to šlo, tak bych nechtěla takový kolektiv opustit, hodně by mi to chybělo.“

Její slova potvrzuje i další pamětnice Martina Šašková.

„Myslím, že jsme měly takové družstvo, že když se někomu nedařilo, tak to dokázal jiný převzít. Zodpovědnost se roznesla na všechny hráčky, na celý tým. Nebyl potom problém, když se některé hráčce nedařilo, protože ji jiná zastoupila.“

Současný tým se začal formovat před čtyřmi lety, kdy většina hráček z tehdejšího mistrovského celku odešla do zahraničí.

Většina hráček tak spolu hraje v interlize už čtyři sezony. Velká sehranost byla další z výhod, které zmínil i trenér poražených finalistek Jiří Zerzáň a souhlasí s ním i olomoucké křídlo Michaela Hrbková.

„Tým se formoval postupně, teď máme nejlepší sestavu a museli jsme vyhrát. Konečně se složil tak, abychom na ten titul dosáhly. Všechny jsme si to moc přály, máme super partu a jinak to ani dopadnout nemohlo. Jsou tu zkušené holky, od kterých se ty mladé učí a to určitě také pomáhá tomu, abychom si rozuměly i na hřišti,“ dodala dvacetiletá hráčka.